vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un pensionar a donat 21.000 de euro pentru un spital din România. „Eu nu mai am ce să fac cu banii. Sunt foarte bătrân. Nu am pe nimeni”

„Peste tot sunt numai hoţi, numai corupţi. Nu se interesează de ţara asta, de ce le trebuie copiilor care mor în spitale”, spune bătrânul. Profesorul nu este la primul gest de acest fel, în 2002 dăruind bibliotecii din oraş 350 de volume în limba engleză, scrie Gazeta Nouă.

Ion Mihai Giuran are 87 de ani şi locuieşte într-un apartament din Slatina. A plecat în Anglia în anii 70, după ce 14 ani a stat în temniţele comuniste. De curând a donat Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina 21.000 de euro pentru cumpărarea a două incubatoare vitale bebeluşilor născuţi prematur.

„Dumnezeu apreciază întotdeauna oamenii care fac bine, care sunt buni cu alţii… M-am gândit că am văzut atâtea apeluri la televizor, ajutaţi copiii, că mor copii” a declarat profesorul Ion Mihai Giuran pentru Digi 24.

„Am văzut la televizor că este nevoie de aceste incubatoare. M-am dus la spital şi am vorbit cu medicii. Iniţial am vrut să donez bani pentru unul singur, dar când am văzut că este mare nevoie am donat pentru două. Eu am vândut un apartament în Anglia şi am avut bani. Eu nu mai am ce să fac cu banii. Sunt foarte bătrân. Nu am pe nimeni”, povesteşte fostul profesor de engleză.

Profesorul Giuran a mai făcut un gest impresionant în 2002 când a ajutat Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” să înfiinţeze o secţie de limbă engleză, prilej cu care a donat peste 350 de volume.

Mihai Ion Giuran s-a născut la Piatra-Olt în 1930. A studiat la Universitatea Iaşi, iar după terminarea studiilor a lucrat ca profesor la Liceul„Radu Greceanu” Slatina.

Foarte interesant și..  Podul care se transformă în tunel subacvatic pentru a lega două ţări! Construcţie unică, una dintre cele mai frumoase realizări ale lumii

Sursa: cariereonline.ro

Articole asemănătoare

2 COMENTARII

  1. Este nascut pe 14 februarie 1930, deci va implini 90 de ani! Nu stiu de cand este informatia, daca scrie ca are 87 de ani. Daca mai este printre noi, sa-i dorim sanatate si LA MULTI ANI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.