Connect with us

DE ACTUALITATE

Un preot cunoscut sfătuiește românii pentru 2018! „Cred că anul viitor este un an în care va trebui să …”

Published

on

RECOMANDARE
Cel mai influent om al planetei anunță ca zilele Facebook si Google sunt numărate. Libertatea internetului pe cale să ia sfârșit. Cât timp mai avem?

Preotul Constantin Necula, unul dintre cei mai cunoscuți preoți ardeleni, afirmă că România de azi este una „divizată de interese”și că suntem „înrăiți unii împotriva celorlalți”, motiv pentru care în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, „va trebui să postim de răutate, de prostie și de mediocritate”.

„Trăim într-o țară cu pătimași negativi, care se bat pe cine să scoată în stradă, pe cine să se bată cu cine. Cred că există și o Românie paralelă, între toate statele paralele — România oamenilor care nu vor decât să fie verticali. (…) Tot atât de greu ne este să rămânem uniți, cât ne-a fost să ne unim.

În continuare suntem regionaliști, în continuare ‘ne miștocărim’ unii pe alții, în continuare unii suntem mai buni decât alții. Dar există o Românie frumoasă, care trece dincolo de toate aceste absurdități și aceasta este România care a murit. Eroii din trecătorile dintre Transilvania și restul regiunilor din țară ne învață că articularea unei țări se face pe jertfelnicie, nu pe politică”, a declarat preotul Necula.

„Cred că datoria generației 2018 pentru o sută de ani de la România Mare este să refacă România Mare, să nu o mai piticească, cu interese obscure și înguste. Să încerce să restabilească, într-un fel sau altul, măcar să restaureze și să restarteze ceea ce se poate restaura și ce se poate restarta.

Suntem într-o Românie divizată astăzi, de interese, pusă cap în cap. Suntem vizibil înrăiți unii împotriva celorlalți, prin diferite moduri și sisteme de gândire. Important va fi ca la momentul în care Dumnezeu ne va îngădui să ne apropiem de 1 Decembrie (1918 — n.r.), să învățăm să trăim acest centenar românesc ca niște români, nu ca niște străini care vor să vorbească despre o Românie care a fost.

Noi vorbim despre România ca despre un obiect al cunoașterii, cu obiectivitate, de departe, pe când România este subiectul iubirii noastre. Fac parte dintr-o familie al cărei străbunic și-a pierdut o mână pe front în Primul Război Mondial și a primit la schimb, pentru el și copiii săi, o livadă în Maramureș. (…) Era o Românie din care nu erai îndemnat să fugi ca să-ți fie bine”, a spus Constantin Necula.

„Cred că anul viitor este un an în care va trebui să postim. Să postim de răutate și de prostie, de mediocritate. Să încercăm să facem lucrurile așa cum se fac, adică rugându-ne mai mult și vorbind mai puțin.

Cred că e timpul (…) să învățăm, dacă se poate, să ne respectăm profesiunile: să nu mai punem ingineri la Învățământ și învățător la construcția de autostrăzi, că a ieșit prost. A fost prima boală din România — să punem neprofesioniști în funcții de făcători de minuni — și nu au ieșit minunile”, a mai declarat Constantin Necula.

Sursa:realitatea.net

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DE ACTUALITATE

Din seria „Eu pup poala popii, popa pupă poala mea”. Mașină de lux indisponibilizată de la un clan de romi care au mituit un judecător

Published

on

RECOMANDARE
Fost ministru! In România va fi din ce în ce mai rău. Ăștia din UE ne tratează pe ca pe o colonie în Europa

Un vehicul marca BMW X6 aparţinnd unei familii de romi din judeţul Iaşi a fost indisponibilizată de DIICOT Iaşi într-un dosar de corupţie judecat la Tribunal. Romii sunt acuzaţi că, pentru a scăpa de puşcărie două rude, ar fi dat mită unui fost preşedinte de Judecătorie, care şi-a recunoscut fapta.

Magistraţii ieşeni au menţinut seches­trul asigurator asupra unui vehicul marca BMW X6 indisponibilizat de la o familie de romi din Moţca. Maşina a fost sechestrată în cadrul unei proces în care mai mulţi membri ai familiei Nunucă au fost trimişi în judecată după ce l-ar fi mituit pe fostul preşedinte al Judecătoriei Paşcani, Viorel Maftei.

Dafin, Constantin şi Necu­lai Nunucă ar fi oferit mită judecătorului Maftei pentru ca acesta să intervină pe lângă un alt magistrat, Dan Anton, la acel moment judecător al Curţii de Apel Iaşi. Deşi Anton nu i-a eliberat pe părinţii lui Nunucă din puşcărie, magistratul judecat într-un alt dosar ar fi participat la o întâlnire cu Viorel Maftei, Neculai şi Dafin Nunucă. Suma finală pe care membrii familiei Nunucă trebuiau să o plătească pentru a-şi scoate părinţii din arest era de 25.000 de euro, din care 5.000 pentru Viorel Maftei.

„Din cercetările efectuate a rezultat că numitul Nunucă Constantin Dafin, zis Beny, i-a dat numitului Maftei Viorel circa 10.000 de lei, în mai multe tranşe, pentru a-l influenţa pe judecătorul Anton Dan şi pentru a-i oferi acestuia o sumă de bani în schimbul unei soluţii favorabile“, au precizat procurorii. După ce contestaţia în anulare a fost respinsă de Dan Anton, Maftei le-a restituit 8.000 de lei celor doi romi. Anton nu a fost incriminat în acest dosar, întrucât nu au existat probe că acesta ar fi comis fapta.

RECOMANDARE
Deputat român: „O indemnizație 9.000 de lei, decentă. Ce pretenții aveţi? Să venim desculţi, în opinci, în blugi?”

Citeste mai multe pe Adevarul.ro

loading...
Citește mai departe>>

Facebook

Alte recomandări

Loading...

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***