Acasă Recomandate Preot român își dă demisia din Biserică. „Dumnezeu pe care l-am slujit...

Preot român își dă demisia din Biserică. „Dumnezeu pe care l-am slujit atâția ani, nu există” – Afirmația năucitoare cutremură Biserica ortodoxă

0

Un tânăr preot, doctor în teologie și profesor de Seminar, se rupe de biserică și deschide o dezbatere îndelung ocolită: decalajul uriaș dintre biserică și societate.

Într-un interviu acordat pentru recorder.ro (urmăriți video mai jos) acesta crează un adevarat cutremur în Biserica Ortodoxă. Preotul demisionar, Ilie Toader din Buzau, doctor in teologie  a publicat si cartea „Spovedania unui preot ateu” , sub pseudonimul Ion Aion.

Obișnuită să jongleze cu scandaluri sexuale și acuzații de corupție, Biserica se află acum în fața unui caz care nu mai poate fi rezolvat cu sancțiuni și comunicate de presă. Pentru prima dată în istoria ei recentă, un om din interior face un pas în față și ridică problema unui blocaj ideologic în care se găsește Biserica Ortodoxă Română.

Ilie Toader (37 de ani), preot cu o reputație ireproșabilă, doctor în teologie și asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, renunță la statutul de cleric al BOR și la toate privilegiile aferente și declară răspicat că sistemul religios pe care l-a servit vreme de peste un deceniu se află într-o mare derivă.

Ilie Toader, care timp de 11 ani a slujit la mai multe parohii din județele Buzău și Vrancea, a renunțat la preoție în luna aprilie a acestui an. Ultima lui predică rostită în biserică (fragmente din ea puteți asculta aici) este năucitoare ca o sinucidere în direct.

Preotul își anunță enoriașii că nu mai poate îmbrăca haina preoțească, iar la finalul predicii este aplaudat de enoriași. După acest moment Ilie Toader și-a dat demisia, a rupt orice legătură cu Biserica și, sub pseudonimul Ion Aion, a publicat „Spovedania unui preot ateu”. Citește articolul complet pe recorder.ro. 

Foarte interesant și..  Un preot român ne arată prin ce capcană trec românii care postesc și se se spovedesc


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentVârsta de pensionare va crește. Românii ar putea fi nevoiți să muncească și mai mult până să iasă la pensie
Articolul următorTestamentul lui Alexandru cel Mare, descoperit la peste 2.000 de ani de la moartea sa. Dacă nu ar fi fost ascuns, istoria ar fi fost alta astăzi