vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un primar PSD este recordman absolut. Este anchetat pentru că ar fi luat mită de 117 ori

Primarul comunei Gostavăţu, din județul Olt, este acuzat că a luat mită de 117 ori în ultimii 10 ani. El a fost plasat sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Primarul Marius Ştefan Popescu (PSD) a fost plasat sub control judiciar în dimineaţa zilei de 29 mai 2019, pentru 60 de zile, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt acuzându-l de luare de mită, în formă continuată, (117 acte materiale).

Potrivit procurorilor, primarul din Gostavăţu ar fi luat mită de la reprezentanți ai unor societăți comerciale de pe raza comunei, care dădeau sume de bani ca să nu fie amendați sau nu li se pună piedici în desfășurarea activității. Primarul ar fi luat mită de 117 ori, iar acum a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„În dimineaţa zilei de 29.05.2019 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpatul P.M.Ş., primar al comunei Gostavăţu jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, 117 acte materiale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Sumele cerute de primar erau cuprinse între 100 și 1.000 de lei anual. Banii erau ceruți sub pretextul organizării bâlciului din comună.

Procurorii mai spun că, în perioada 2008-2018, edilul „a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate (reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sedii sau puncte de lucru în com. Gostavăţu, jud. Olt şi deţinători de utilaje agricole) de pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună (deși la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului din comună)”.

Foarte interesant și..  „Nu mai vreau ca statul să dea pomană din banii mei și să finanțeze lenea”

sursa digi24

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.