marți, decembrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un român genial din Onești a creat un generator electric ce funcționează cu apă

Gavrilaș Gabriel Dumitru un autodidact de excepție, medaliat cu aur, care locuiește în Onești prezinta mai jos o inventie de exceptie, care insa nu are sprijin din partea autoritatilor. Povestea dânsului nu este una tocmai fericită, deoarece are probleme de sănătate, iar statul nu face nimic pentru a-l ajuta.

Vă prezentăm mai jos explicația lui Gavrilaș Gabriel, referitoare la generatorul electric.

Esta vorba despre o instalație de generare a energiei electrice care folosește apa în circuit închis cu presiune de aer. Presiunea de aer este dată de neutralizarea în apă a unei substanțe bazice (bicarbonatul de sodiu) de către o substanță acidă (acidul citric) din care rezultă un gaz (dioxidul de carbon) care neavând pe unde ieși, formează o anumită presiune de aer pe care instalația o foloșeste pentru a imprima apei, forța necesară învârtirii turbinei hidraulice.

Apa este urcată (dupa ce a învartit turbina hidraulică) înapoi în vasul de alimentare de către o pompă de apă care este acționată de o mică parte din energia electrică produsă de către instalație. În felul acesta nu este nevoie să alimentăm în mod constant instalația cu apă.

Invenția lui Gavrilaș Gabriel este una revoluționară, deoarece, generatorul de curent NU poluează iar costurile ”necesare” sunt infime.

În urmă cu 2 luni, Gavrilaș Gabriel trimis un mesaj site-ului expunere.com, în care este descrisă situația tragică a dânsului.

<<Sunt Gabriel din Oneşti, Bacău şi am inventat o instalaţie de generare a energiei electrice care nu are nevoie de combustibili pentru a funcţiona. Am luat medalie de aur la Iaşi la EUROINVENT în 2014, dar marea mea problemă e că nu am posibilităţi materiale să o promovez. Am un picior care nu mă mai prea ajută, am 4 operaţii făcute şi din cauza asta, de mai bine de 3 ani nu am mai găsit de muncă.

Foarte interesant și..  De ce nu trebuie să vorbeşti niciodată la telefon în timp ce se încarcă?

Rugămintea mea ar fi să mă ajutaţi cu un articol sau un reportaj, poate aşa găsesc pe cineva care să fie interesat de invenţia mea (care pâna la urmă e una revoluţionară). Pe lânga asta mai am vreo 20 de alte invenţii dar nu am posibilităţi să le mai trimit la OSIM. Am cerut ajutor pe la toate institutele de cercetare din România pe care le-am găsit pe internet dar fără rezultat. În speranţa unui sprijin cât de mic din partea dumneavoastră, vă mulţumesc anticipat şi vă transmit salutări cordiale.>>

Cum e posibil ca statul român să nu-i acorde nici cel mai mic sprijin? De ce în România nu există un centru ce cercetare pentru astfel de oameni?

Dacă doriţi să luaţi legătura cu Gavrilaş Gabriel, folosiți detaliile de mai jos.

Număr de telefon: 0747562702

Adresa de Email: gabriely20@yahoo.com

Articole asemănătoare

11 COMENTARII

 1. Instalatia consuma bicarbonat de sodiu si acid citric. Nu cred ca are randament prea mare, daca inglobeaza o pompa care consuma si ea. Institutele au cercetatori angajati pe criterii profesionale stricte, banii vin pe proiecte de cercetare castigate, nu angajeaza
  pentru o idee fara proiect cu finantare asigurata intr-un anumit program. Sa zicem ca-l angajeaza, realizeaza modelul experimental si ce se intampla mai departe?

 2. Noi rominii sintem foarte inventivi numai asa am supravetuit pe aceste teritoriidorite de multi.Si eu am citeva inventii pentru a produce energie gratis si total nepoluante cu puteri enorm de mari merg unele catre infinit.(de la motoare cu magneti la cele gravitationale si cele mai puternice cele numai din mecanisme sau combinatii intre ele deci zeci de variante .Dar durerea este ca la noi nu poti patenta asa ceva . nu este o lauda sau o pacaleala ce va-am spus daca vreti sa credeti ,la noi nu stii in cine sa ai incredere ptr. ca asemenea descoperire e ceva fabulos care poate schimba soarta omenirii ,problema este cum facem ca sa mai beneficieze si poporul roman de inventiile poporului si nu altii care cumpara pe nimic asa cevaunde gasesti incredere si cu adevarat seriozitate si real patriotism?

  • Aveţi vre-un prototip care funcţionează? Dacă da, eu am prieteni patrioţi, nu prea bogaţi dar bine intenţionaţi, care ar putea să Vă ajute.

 3. Doamnule inginer! Nu are cum funcționa așa ceva cu un randament economic bun.
  În primul rând e nevoie să produci bicarbonat de sodiu și acid citric în cantități industriale care presupun un randament de „fabricație subunitar.
  Instalația în sine poate funcționa, dar tot cu un oarecare randament, deci randamentul total, obținut prin înmulțirea celorlalte,va fi foarte mic.

  Apoi trebuie să „scapi” de „reziduurile” din reacție, sare+apă+bioxid de carbon, produse excedentare.
  C6H8O7 + 3NaHCO3 –> Na3C6H5O7 + 3H2O + 3CO2

  Asta ca să nu mai vorbim că trebuie să „scăpăm” în natură de cantități industriale de citrat de sodiu (Na3C6H5O7) și bioxid de carbon(CO2)

  Da, e o muncă și o idee interesantă, dar poate avea doar aplicație didactică.

 4. .Bicarbonatul de sodiu este obtinut din carbonat de sodiu care la randul lui este obtinut prin minare cu cost de energie. Acidul acetic este obtinut prin fermentare (alimentar) sau prin carbonilarea metanolului. Metanolul la randul lui se obtine din gaze naturale (metan). Mai mult, reactia de neutralizare produce CO2 care are efect de sera. Inventia e ineficienta financiar, polueaza de cateva ori mai mult decat un simplu arzator de gaze datorita etapelor necesare pentru obtinerea acidului acetic si bicarbonatului si nu ar putea fi folosita pe scara larga pentru obtinere de cantitati mari de energie. Asta ar explica de ce nimeni nu vrea sa sustina aceasta inventie. Generatorul are apa in el, dar energia generata este energia chimica a bicarbonatului si acidului acetic. Densitatea energetica a acestora e mult mai mica decat a combustibilului obisnuit sau chiar si a bateriilor litiu-ion. Daca acest generator ar lucra la eficienta de 100%, pentru a produce suficienta energie pt o locuinta pentru 24h (in america o locuinta consuma 914 kWh pe luna conform google), ar fi nevoie de 3696 kg de bicarbonat, 2640 kg de acid acetic, iar ca deseu ar produce 3608 kg de acetat de sodiu, 1936 kg de CO2 si niste apa. In articol scrie ca generatorul contine o pompa, care invinge gravitatia si forte de frecare, deci consuma energie. Mai pe scurt, daca „inventa” un generator electric din benzina avea sa fie mult mai economic si ecologic.
  -Medaliat cu bronz la olimpiada internationala de chimie

 5. Domnul Ion
  Pentru ce doriti sa brevetati? Un asemenea lucru este blocat in toata lumea. Nu este mult mai usor sa dati pe net cateva lectii despre una din cele mai benefice realizari si astfel munca dumneavoastra ar primi recunoasterea si implicit recunostinta?

 6. asa cum e prezentata pare un fel de perpetuum mobile ori se stie ca asa ceva e o aberatie sustinuta de indivizi care nu cunosc legile elementare ale fizicii,perpetuum mobile se refera la a produce energie fara a consuma alta energie cu un anumit randament,nu la ceva care se misca perpetuu,un bilant energetic real ar demonstra ca asa ceva produce energie numai ptr. pompa si atit,in plus co2 produs e cel de care vrem sa scapam nu sa producem din cauza efectului de sera produs

 7. Din câte știu eu, generatoarele tuturor hidrocentralelor funcționează cu …apă (și numai cu apă). Ca atare sunt cu mult mai nepoluante, deși costurile nu sunt de neglijat. Cu toate acestea costurile lor sunt amortizate și de către alte beneficii care le aduc, în afara energiei electrice produse: regularizarea cursurilor râurilor, eventuale instalații de irigare conexe , etc…

 8. PT CA STATUL ROMAN ESTE PLIN DE ,,EXPERTI” IN A INSELA… A FURA…. A PROFITA…. O TARA DE ,,EXPERTI” PROFESIONISTI IN CORUPTIE… SI IMORALITATE…. CA NU MIA JUNGE SITE-UL CITE AS SCRIE…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.