Acasă DE ACTUALITATE Un român a prins un șarpe imens în gospodăria unei femei din...

Un român a prins un șarpe imens în gospodăria unei femei din Tulcea. Asemenea specii se mai află în Buzău, Vrancea și Galați

0

Mai mulți săteni din Tulcea au ucis un șarpe care face parte dintr-o specie rară, numită în mod popular ”șarpele rău”.

Potrivit site-ului tulceanoastra.ro, reptila era ascunsă într-o sobă tip cuptor şi a fost văzută în timp ce proprietara făcea curat prin curte. Femeia s-a speriat tare şi a apelat la ajutorul unor vecini. Mai bine de o oră, oamenii s-au chinuit să extragă șarpele din locul în care acesta se ascunsese. În cele din urmă, au reușit să îl scoată și l-au uc!s cu ajutorul unei cazmale.

Șarpele avea undeva la aproape 3 metri lungime şi, din spusele oamenilor din sat, cântărea aproape 20 de kg. Oamenii din zona spun că astfel de apariții au mai fost semnalate în trecut, fiind vorba despre o specie denumită “balaurul dobrogean” sau șarpele rău.

Conform biologilor, aceasta aste cea mai mare specie de șarpe neveninos din România, fiind o specie constrictoare. În România este o specie protejată și a fost găsit în județele Galați, Tulcea, Constanța, Buzău.

Conform Wikipedia, această specie se cațără bine în arbori și se mișcă relativ lent. Când este prins mușcă. Se hrănește cu mamifere rozătoare, unele șopârle, păsări, inclusiv ouă. Prada este mai întâi omorâtă prin constricție și apoi înghițită. Vânează de dimineață până la apusul soarelui.

Cu toate că este o specie care nu ataca omul, prezența unor exemplare mai mari a fost semnalată de lucrătorii la canalul Dunăre – Marea Neagră, care îl asimilau unui monstru care atacă şi chiar răpește oameni, informație care a rămas doar la stadiul de legendă.

Șarpele rău aduce foloase pentru agricultură deoarece se hrăneşte cu rozătoare care provoacă mari daune culturilor agricole și nu atacă oameni, mai spune asociația.

Foarte interesant și..  Locurile din supermarket-uri care sunt adevărate focare de infecții

Pe pagina de Facebook Animal Society se explică faptul că reptila face parte din specia Dolichopis caspius și că este protejată. Drept urmare, asociația urmează să facă o plângere la poliție.

Crima este cu atât mai gravă cu cât elaphe sauromates este pe cale de dispariție, în România. Un studiu din 2005 estima că sunt cel mult 100 de exemplare în toată țara (“Cartea Roşie a Vertebratelor din România”, Ed. Acad. Române, 2005). Această specie a fost văzută foarte rar, de-a lungul anilor, de obicei pe raza patru județe din România: Tulcea, Vrancea, Buzău și Galați”, subliniază Animal Society.


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentO spune un medic român foarte apreciat. „Oamenii care ţin post fac foarte rar cancer”
Articolul următorA fost descoperită reţeaua secretă de tuneluri de sub pământ care conectează mai multe continente