duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un savant japonez a inventat chiftelele din rahat uman. (Video) Cei care au mâncat spun că sunt delicioase si au gust de carne de vită

Un cercetător japonez a găsit o soluție inedită la o problemă aflată în atenția unei întreprinderi de canalizare din Tokyo. Mitsuyuki Ikeda de la Laboratoarele Okayama a creat un hamburger din excremente umane, care este descris ca fiind „delicios”.

Ikeda a descoperit că excremente sunt bogate în proteine, iar echipa sa de cercetători a reușit să extragă aceste proteine și să le transforme într-o carne artificială. Pentru a schimba culoarea și pentru a adăuga gust, au fost folosiți coloranți alimentari și soia. Hamburgerul este compus din 63% proteine, 25% carbohidrați, 3% lipide și 9% minerale.

Calitățile ecologice ale burgerului ar putea ajuta consumatorii să treacă peste barierele psihologice și să încerce acest produs neobișnuit. Chiar și așa, ideea de a mânca un hamburger făcut din excremente umane rămâne controversată și probabil că nu va fi adoptată de toată lumea.

Cum au fost primite de către publicul degustator noile chiftele?

Potrivit savanților citați de Daily Mail, acestea au fost descrise ca fiind delicioase și având gust de carne de vită. De asemenea, cercetătorii au afirmat că aceste chiftele sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cirezile de vite, care produc cantități mari de gaze de seră.

Deși burgerul japonez din excremente este pentru moment de 10-20 de ori mai scump decât burgerul de vacă, din cauza costurilor de cercetare, profesorul Ikeda speră că în timp costurile vor scădea. Cu toate acestea, calitățile ecologice ale acestui produs ar putea face ca consumatorii să depășească mai ușor barierele psihologice.

Este important să subliniem că acesta nu reprezintă o practică obișnuită în industria alimentară și că, deși s-a realizat un experiment în acest sens, nu a ajuns în faza comercializării.

Soluția cel puțin inedită a cercetătorului Mitsuyuki Ikeda, de a extrage proteinele din excremente și a crea un fel de carne artificială, nu trebuie privită ca o alternativă reală la hrana obișnuită. Scopul experimentului a fost de a găsi o soluție pentru utilizarea deșeurilor umane, nu pentru a promova consumul acestora.

În ciuda reacțiilor șocante pe care această idee le poate provoca, există și argumente în favoarea utilizării tehnologiei pentru crearea de proteine din surse mai puțin convenționale. În ultimii ani, problemele legate de sustenabilitatea producției de carne au devenit tot mai mari, iar alternativele la carne sunt din ce în ce mai populare. Deși sunt disponibile opțiuni vegetariene și vegane, majoritatea acestora nu oferă aceeași cantitate de proteine ca carnea, ceea ce poate fi o problemă pentru consumatorii care urmăresc o dietă bogată în proteine.

Foarte interesant și..  Lipiciul de carne sau carnea falsă des întâlnită în magazinele mari din întreaga lume. Secretul murdar al industriei de prelucrare a cărnii

Astfel, soluțiile precum cea propusă de cercetătorul japonez pot fi văzute ca o încercare de a găsi o sursă sustenabilă și eficientă de proteine pentru alimentație. În plus, utilizarea deșeurilor pentru a crea hrană poate fi văzută ca o formă de economie circulară, care încurajează utilizarea resurselor existente într-un mod mai eficient.

Este important să subliniem că aceste soluții nu ar trebui să fie singura alternativă la carnea obișnuită și că trebuie să existe o varietate de opțiuni pentru consumatori. Deși experimentul cu hamburgerul din excremente umane a fost primit pozitiv de unii consumatori, mulți oameni ar putea fi deranjați sau îngrijorați de ideea de a consuma alimente obținute din surse neconvenționale.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.