miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

A apărut un nou păcat: EPILAREA. Aceasta este în strânsă legătură cu modul în care ne îmbrăcăm, fiind o „consecinţă a indecenţei”

V-aţi gândit vreodată că trupul femeii ar trebui văzut în totalitate doar de bărbatul ei?”, scrie site-ul ortodoxiatinerilor.ro

Un site ortodox care se adresează tinerilor, după cum îi spune şi numele, tratează pe larg tema elipării, trecând această practică pe o listă a păcatelor. Motivul este de-a dreptul halucinant, mai ales că este pus pe seama modului în care unii aleg să se îmbrace.

Pe site-ul ortodoxiatinerilor.ro este dezbătut subiectul legat de tendinţa oamenilor de a-şi îndepărta părul nedorit de pe corp. Dincolo de faptul că „îndeletnicirea” este asociată cu femeile, când este bincunoscut faptul că tot mai mulţi bărbaţi aleg să se epileze în zilele noastre, aceasta este considerată şi … un păcat.

Şi asta pentru că, în concepţia redactorului, epilarea este în strânsă legătură cu modul în care ne îmbrăcăm, fiind o „consecinţă a indecenţei”. Aşadar, femeile se epilează pentru a putea purta fuste scurte.

„(…) astăzi femeile se confruntă cu o problemă pe care mamele şi bunicile lor nu o aveau: epilarea părului de pe picioare, de pe mâini, de sub braţ sau din zonele pubiene (…) De ce se epilează fetele astăzi? Pentru că poartă fuste şi pantaloni scurţi, bluze şi maiouri decoltate care expun foarte multe părţi ale trupului. Dacă ar purta fuste peste genunchi şi bluze mai largi cu mânecile peste cot atunci complexele părului în exces afişat în public ar dispărea.

V-aţi pus vreodată problema că Dumnezeu a creat femeia în mod special în acest fel, ca apariţia părului pe anumite zone s-o îndemne să şi le acopere, pentru a se feri astfel de indecenţă, de stârnirea poftelor bărbaţilor.

De remarcat este însă faptul că, în cazul fustelor peste genunchi, aşa cum sunt recomamdate de cei de la site, sunt expuse gambele, care nu sunt „cruţate” de inesteticul păr, decât dacă doamnele merg la … epilat.

Foarte interesant și..  Părțile corpului uman care vor dispărea in viitor. De ce omul nu va mai avea degete la picioare?

„Epilarea aproape totală a trupurilor, atât la femei cât şi bărbaţi are în primul rând conotaţii sexuale, în special la tineri. Femeile expuse ca modele la televizor, în reviste, ziare, internet sau pe toate reclamele care ne învadează viaţă nu au riduri, nu au păr, nu au celulită, nu au burtă, nu sunt grase sau plinuţe, ci toate sunt alese şi aranajate prin machiaj pentru a arăta cât mai bine. Restul muncii o face Photpshopul care te poate întineri şi înfrumuseţa cu câteva clickuri”, continuă autorul textului.

Concluzia redactorului este, aşadar, că epilarea este un păcat, din cauza „importanţei excesive acordate trupului”.
„Epilarea intră în sfera păcatelor din cauza importanţei excesive acordată trupului, accentuând şi mai mult cercul acest vicios al indecenţei în care trăim cu toţii.

Sursa: libertatea.ro

Articole asemănătoare

3 COMENTARII

  1. nu cred ca este concluzia redactorului, el scrie „despre” subiect! e mai degraba concluzia celor ce se autointituleaza „tinerii ortodoxi”!

  2. pe site-ul acela, administratorul spune ca in Biblie nu exista nici un pasaj referitor la epilare! mi se pare normal, pe vremea cand s-a scris Biblia, nu exista asa ceva! atunci cine zice ca e pacat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.