marți, noiembrie 28, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un tren de mare viteză va circula pe sub apă

Indienii dezvoltă un tren de mare viteză care va putea să se deplaseze pe sub apă

Trenurile reprezintă principalul mijloc de transport din India, o ţară cu peste un miliard de locuitori. Marea majoritate a locuitorilor obişnuiesc să călătorească zilnic cu trenul.

Statul indian intenţionează să introducă unui tren de mare viteză care, pe o anumită secțiune de cale ferată, va circula sub apă, conform informațiilor oferite de către publicația Interesting Engineering.

Această secțiune ar urma să aibă o lungime de 21 de kilometri, în timp ce toată linia, cuprinsă între orașele Ahmedabad și Mumbai, ar măsura aproximativ 508 kilometri. Cu excepția acelor 21 de kilometri, calea ferată va fi suspendată pe toată lungimea ei.

În condițiile în care trenul va circula cu viteza de 350 de kilometri la oră, o cursă între cele două orașe ar urma să dureze în jur de două ore. În prezent, o călătorie similară durează aproximativ 6 ore și jumătate. Ahemdabad este un oraș cu peste 5,5 milioane de locuitori, în timp ce Mumbai este centrul financiar și comercial al Indiei și cel mai mare oraș din țară. Totul va fi posibil grație unor împrumuturi din partea statului japonez. Chiar dacă vor apărea unele probleme care vor duce la o creștere a costurilor, japonezii se pare că nu vor da înapoi și vor continua să finanțeze proiectul, cerând, în schimb, o dobândă relativ mică pentru următorii 50 de ani.

Termenii împrumutului nu au fost stabiliți, dar site-urile din India susțin că japonezii vor acoperi în jur de 81%. Proiectul ar putea avansa mult până la finalul anului curent. Construcția ar putea începe în anul 2018. India este una dintre economiile în dezvoltare ale planetei (membră a grupului BRICS, alături de Brazilia, Rusia, China și Africa de Sud), iar sectorul de afaceri ar putea beneficia enorm de pe urma unui tren de mare viteză care va lega două dintre cele mai mari orașe.

Foarte interesant și..  Elixirul tinereții: tinctura de TESCOVINĂ, leac de putini știuți, care elimină celulele canceroase

Sursa: Playtech

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.