Acasă Viitorul e aici Tehnologie NASA care ar putea crea nori artificiali ce pot aduce ploaia

Tehnologie NASA care ar putea crea nori artificiali ce pot aduce ploaia

0

În secolul al XXI-lea, nici măcar vremea nu mai este „naturală”. Practic, până şi fenomene banale, dar esenţiale, precum vântul, musonii şi ploaia, pot fi provocate sau modificate prin procedee artificiale.

Materialul video de mai sus prezintă tehnologia care creează nori artificiali, aducători de ploaie.

Un studiu publicat recent de către revista Nature,  ce a analizat în detaliu particulele prezente în nori, a descoperit că pot fi produse artificial. Panoul Internaţional al Schimbărilor Climatice (IPCC) a afirmat că aerosolii sunt  cea mai mare sursă de incertitudine în ceea ce priveşte efectele pe  care le au schimbările climatice asupra oamenilor.

Potrivit descopera.ro, care citeaza site-ul sciencealert.com, studiul a prezis că, dacă emisiile de dioxid de carbon se vor dubla în următorul secol, temperature planetei  va creşte cu până la 4,4 grade Celsius.

Aerosolii sunt particule ce se formează direct  şi indirect prin conversia gazului în particule.

Noul studiu dovedeşte că acest tip de aerosoli indirecţi pot fi produşi de către Pământ fără intervenţia omului. Aceştia sunt produşi prin combinarea vaporilor din copaci cu particule energetice ce intră în atmosferă, cunoscute sub denumirea de raze cosmice.

,,Am aflat că natura produce particulele fără poluare’’, a afirmat Jasper Kirkby,  fizician molecular şi fondator al experimentului ’CLOUD’ . ,,Acest lucru va necesita o regândire  a activităților umane ce intensifică producerea aerosolilor în nori’’, a adăugat el.

Experimentul a fost realizat într-o cameră sterilă  de 3  metri lățime din oțel inoxidabil. Fizicienii au constat că numărul aerosolilor a crescut de la 10 la 100.

Care vor fi consecinţele ?

Foarte interesant și..  Metoda NASA pentru dezaburirea parbrizului! Vei fi surprins de rezultate!

Studiul va putea ajuta oameni de ştiinţă să estimeze nivelul încălzirii globale la care se poate ajunge până la sfârşitul secolului 21.Observarea variabilelor climaterice ale soarelui în climatul preindustral  poate explica influenţa razelor cosmice. Acestea pot fi o consecinţă naturală a schimbărilor climatice. Kirkbya mai afirmat că ,, temperatura va creşte oricum, impactul razelor cosmice este cunoscut de sute de ani, iar efectul razelor cosmice este mult mai mic în comparaţie cu nivelul poluării din ziua de azi’’.


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentŢi-a crescut tensiunea? Nu chema salvarea până nu faci asta
Articolul următorLucruri mai puţin ştiute despre înmormântarea lui Mihai Eminescu. „O doamnă din Moldova, îmbrăcată în negru, a aşezat pe pieptul poetului un buchet de flori „Nu-mă-uita”! Sigur, nu putea fi alta decât cea care l-a iubit, l-a inspirat şi l-a ajutat în clipe grele