miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Unic în Români. Civilizare cu forța! Aici cine scuipă pe jos sau aruncă hârtii pe stradă va fi imediat amendat

Cine scuipă pe stradă, pune rufele la uscat în balcoane care nu sunt închise, scutură covoare, aruncă hârtii pe stradă sau scrie pe faţada blocurilor riscă să fie sancţionat cu amenzi usturătoare într-un oraş din nordul Munteniei.

Consilierii locali din Buzău au votat un regulament de convieţuire socială, prin care buzoienilor le va fi interzis să scuipe pe jos, să mănânce seminţe în parcuri sau în faţa blocurilor, să usuce rufele pe balcon, la vedere, dar şi să bată covoarele în faţa blocului.

Aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, orice alte deşeuri pe domeniul public se va sancţiona contravenţional cu avertisment sau amenda cuprinsă între 500 – 1.000 lei. Aceeaşi pedeapsă o poate primi şi cel surprins că scuipă pe străzi, trotuare, în parcuri, spaţii verzi, zone de agrement, staţii ale mijloacelor de transport local şi de taxi.

„Trebuie să civilizăm acest oraş, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forţa, dacă nu avem încotro”, spune primarul Buzăului, Constantin Toma.

Potrivit antena3.ro, proiectul îi aparţine primarului Buzăului, Constantin Toma, şi s-a aflat în dezbatere publică până acum, stârnind nemulţumirea multor persoane şi a unor asociaţii de proprietari din oraş. Desi au existat amendamente aduse în timpul dezbaterii publice, proiectul a intrat pe ordinea de zi în forma iniţială.

În timpul şedinţei Consiliului Local, consilierii locali liberali au solicitat scoaterea din proiect a punctelor care fac referire la scuturatul covoarelor şi uscatul rufelor la vedere, formulând în acest sens amendamente care au fost respinse la vot de majoritatea PSD-ALDE.

După discuţii îndelungi, proiectul a fost supus votului, cu unele modificări însă. De exemplu, buzoienii îşi vor putea întinde rufele la vedere, dar doar cei care au apartamente cu vedere în spatele blocurilor, şi nu la stradă. O altă regulă pe care buzoienii vor fi obligaţi să o respecte este cea privind bătutul covoarelor în faţa blocului, de altfel extrem de discutată în şedinţa de joia trecută, care în final a rămas neschimbată.

Foarte interesant și..  Studiu îngrijorător. Săptămânal, în corpul unui om ajung 5 grame de plastic, cât un card de credit

Astfel, cei care vor fi prinşi că-şi scutură covoarele lângă bloc riscă să fie amendați. Totuşi, sancţiunile vor fi progresive, iar cei prinşi pentru prima dată că încalcă regulile vor fi iertaţi.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.