luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Unul dintre cele mai vechi mistere ale lumii, rezolvat. Cum au fost construite piramidele din Giza?

O descoperire revoluționară a cercetătorilor de la Universitatea din Carolina de Nord Wilmington dezvăluie că aceste minuni antice, vechi de 4.000 de ani au fost probabil construite de-a lungul unui braț al Nilului, acum îngropat, ascuns sub nisipurile deșertice și terenurile agricole.

Unul dintre cele mai vechi mistere ale lumii, rezolvat. Cum au fost construite piramidele din Giza?

De ani de zile, arheologii au speculat că vechii egipteni au folosit o cale navigabilă pentru a transporta blocuri masive de piatră și alte materiale necesare pentru construcția piramidelor.

Cu toate acestea, locația și natura exactă a acestei căi navigabile au rămas încă o enigmă până acum.

Ramura „Ahramat” recent descoperită, care se întinde pe o lungime de aproximativ 64 de kilometri, se crede că a fost „folosită ca o cale navigabilă de transport pentru muncitori și materiale de construcție către siturile piramidelor”, se arată în studiu, potrivit Euronews.

Sursa foto: Profimedia images

Citește și: Misterele muntelui cu formă de piramidă din România, de unde s-au extras tone de aur. Ce ascunde

Cercetătorii au folosit o combinație de date radar prin satelit, studii geofizice și carotaje ale solului pentru a cartografia această ramură ascunsă.

Potrivit studiului, „nenumărate temple de vale din Egipt nu au fost încă găsite și, prin urmare, ar putea fi încă îngropate sub câmpurile agricole și nisipurile deșertice de-a lungul malului râului Ahramat Branch”.

Sursa foto: Profimedia images

Citește și: Enigma piramidei holografice, straniul fenomen din Ceahlău. Se crede că e muntele sacru al dacilor

Motivele pentru care această ramură a râului a secat sau a dispărut rămân incerte.

Cel mai probabil, o perioadă de secetă și de deșertificare a făcut ca nisipul să pătrundă în regiune, înăbușind râul, potrivit cercetătorului Eman Ghoneim.

Foarte interesant și..  Sună SF, însă mulți chiar cred. Cronovizorul, mașina care fotografiază evenimente petrecute în trecut, unul dintre secretele ascunse ale Vaticanului


Articolul complet îl puteti citi AICI

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.