joi, mai 23, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – A descoperit Telescopul James Webb semne de viață extraterestră? Ce cred experții cu adevărat

Alți cercetători cred că există șanse mici ca un telescop să poată detecta semnalele chimice de la distanțe atât de extreme față de Pământ. 

„Semnalele DMS ale telescopului Webb nu sunt foarte puternice,” a declarat Shang-Min Tsai, conducătorul studiului. „Și erau prezente doar în anumite moduri atunci când am analizat datele. Voiam să ne asigurăm cu ce avem de-a face.” 

Noua cercetare a fost publicată în The Astrophysical Journal Letters. Potrivit concluziilor, Telescopul James Webb nu a descoperit semne de viață extraterestră.

DMS-ul produs organic dispare rapid din atmosfera Pământului înainte să se acumuleze în cantități mari. Ca urmare, experții au crezut că același proces poate fi posibil și pe exoplanetă. Astfel, James Webb nu ar fi putut detecta cantități atât de mari de DMS dacă ar fi fost produs așa. 

Experții au realizat mai multe simulări cu exoplaneta detectată de James Webb

Cercetătorii au realizat mai multe simulări cu atmosfera K2-18b’s. Echipa a determinat că DMS poate ajunge la un nivel ce poate fi detectat, cât timp oceanele teoretice de pe exoplanetă ar produce de 20 de ori mai mult DMS decât planctonul de pe…

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Foarte interesant și..  Miliardarii planetei au început testele care îi vor face nemuritori. Ar putea trăi între 500 şi 1000 de ani

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.