luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – Aurora boreală ar putea să apară în România din nou. În ce zi ar fi vizibilă

In prima săptămână din luna iunie, am putea avea oportunitatea de a vedea din nou aurora boreală în România, fenomen ce a avut loc și în luna mai. Cea mai puternică furtună geomagnetică din ultimele 2 decenii a avut loc în perioada 10 – 12 mai.

Fenomenul extrem de rar s-a văzut inclusiv în România și în alte zone unde nu are loc de obicei, precum Mexic, scrie Live Science.

Pentru că Soarele se rotește în jurul axei la fiecare 27 de zile, pata solară nu a mai fost vizibilă la o săptămână după acest incident. Dar a produs în continuare explozii solare. Pe 20 mai, a emis o explozie solară X12. Adică cea mai puternică înregistrată din septembrie 2017. Explozia a fost observată de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene.

Acum, AR3664 va fi vizibilă din nou, pe măsură ce se rotește Soarele. Ca urmare, va fi îndreptată din nou către Pământ în timpul Lunii Noi de pe 6 iunie.

„Se va alinia foarte frumos,” a declarat Ryan French, expert în cadrul National Solar Observatory (NSO). „Imediat cum pata solară începe să apară, vom intra în fereastra de oportunitate pentru a vedea aurore.”

Pata solară imensă o să apară din nou la final de mai – început de iunie. Ca urmare, aurora boreală ar putea să apară în România din nou.

Ar putea avea loc o nouă furtună solară

Atunci când pata solară se va afla în centrul Soarelui, din perspectiva noastră, sistemul Soare-Pământ va atinge conexiunea maximă. Atunci e cel mai probabil ca planeta noastră să fie lovită de explozia solară. Ce va duce la aurore vizibile…

Foarte interesant și..  Useit.ro - Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.