Cancerul de cap şi gât ocupă locul al şaselea în clasamentul celor mai frecvente tipuri de cancer la nivel global. Aproximativ o mie de persoane din Regatul Unit sunt diagnosticate în fiecare lună cu această afecţiune.
Ratele de supravieţuire variază foarte mult. În funcţie răspândirea cancerului la momentul diagnosticării.
Puţine progrese terapeutice au fost realizate în ultimii 20 de ani în ceea ce priveşte acest tip de cancer. Dar cum experții au descoperit bacteria care „topește” anumite tipuri de cancer, acest sector s-ar putea dezvolta semnificativ.
Bacteria poate reduce semnificativ numărul celulelor canceroase
În cadrul unei colaborări internaţionale, o echipă de cercetători condusă de Miguel Reis Ferreira, consultant în domeniul cancerului de cap şi gât la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust din Regatul Unit, a constatat că pacienţii cu acest tip de cancer şi care prezentau niveluri mai mari de bacterii Fusobacterium aveau un prognostic mai bun în comparaţie cu cei cu niveluri mai scăzute ale acestor bacterii.
În urma acestor observaţii, Anjali Chander, cercetătoare la King’s College London, a constatat o reducere cu 70%-99% a…
Citește articolul complet pe USEIT.ro