Deși meteoriții din această „ploaie de stele” sunt rapizi, nu sunt foarte frecvenți. În medie, în punctul maxim, pot fi văzuți aproximativ 15 meteoriți pe oră.
Chiar dacă sunt mai rari, oferă o priveliște inedită pe cer. Acești meteoriți devin mai frecvenți la fiecare 33 de ani. Atunci, cometa din care provin orbitează în jurul Soarelui într-un punct apropiat de Pământ. Atunci, sute sau chiar mii de meteoriți sunt vizibili pe oră.
În 1966, Leonidele au produs una dintre cele mai spectaculoase ploi de meteoriți din memoria recentă. Mii de meteoriți au ars în atmosferă în fiecare minut, timp de aproximativ 15 minute.
Ultima ploaie de meteoriți Leonide la un nivel similar a avut loc în 2002. Așa că nu vom avea parte de un astfel de spectacol în 2024. Chiar și așa e bine să știi când încep Leonidele, pentru a te bucura de „mingile de foc” de pe cer.
Leonidele sunt active în perioada 3 noiembrie – 2 decembrie
Ploaia de meteoriți e activă în perioada 3 noiembrie – 2 decembrie. Dar va atinge punctul maxim în acest weekend, sâmbătă și duminică, potrivit American Meteor Society.
Potrivit experților, cel mai bun moment să te bucuri de acest…
Citește articolul complet pe USEIT.ro