După 2 ani de la debutul experimentului, parcela acoperită cu deșeuri de cafea era de nerecunoscut. Avea deja semne de îmbunătățire notabilă. 80% din parcela era acoperită de puieți de pomi tropicali. Unii dintre copaci deja aveau înălțimea de 4 metri. Inclusiv unele specii care ating înălțimea de 18 metri în faza adultă.
Recent, experții au dezvăluit cum pot folosi zațul de cafea într-un mod inedit.
Pe parcela netratată, pe care experții nu au vărsat deșeuri de cafea, doar 20% din pământ era acoperit cu astfel de puieți. În plus, pe parcela tratată, copacii erau de aproximativ 4 ori mai înalți. Mostrele de sol erau mult mai bogate în nutrieți și speciile de iarbă invazivă dispăruseră. Studiul a fost publicat în jurnalul Ecological Solutions and Evidence.
Cafea a ajutat la creșterea speciilor locale
Acest experiment a demonstrat că producătorii de cafea pot găsi o alternativă sustenabilă pentru deșeuri. Procesul poate ajuta pădurile care au fost tăiate.
„E o situație în care toată lumea câștigă,” a declarat Rebecca Cole, autoarea studiului. „Pădurile tropicale cresc la loc în sute de ani. Să avem copaci atât de înalți în doar 2 ani…
Citește articolul complet pe USEIT.ro