luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – Cea mai îndepărtată galaxie din univers. La ce distanță fantastică se află de Pământ

Galaxia a fost denumită JADES-GS-z14-0. Ea „nu este tipul de galaxie prezisă de modelele teoretice şi simulările informatice pentru tinereţea Universului”, au declarat într-un comunicat doi cercetători implicaţi în această descoperire, Stefano Carniani şi Kevin Hainline.

„Cum a putut natura să creeze o galaxie atât de luminoasă, de masivă şi de mare în mai puţin de 300 de milioane de ani?”, s-au întrebat ei.

Kevin Hainline, cercetător la Universitatea Arizona din Statele Unite, a spus că a sărit de pe scaun în momentul în care a venit confirmarea distanţei la care se află acea galaxie.

„Dacă Universul ar fi un film de două ore, această galaxie datează din primele sale două minute şi jumătate”, a explicat el într-o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare cu cea mai îndepărtată galaxie din univers. 

Galaxia JADES-GS-z14-0 e considerată „extrem de ciudată”

Însă ea este „extrem de ciudată”, a adăugat Hainline. „Este foarte strălucitoare, destul de mare. Ar putea conţine dovezi ale prezenţei oxigenului. Și, ţinând cont de mărimea regiunii pe care am explorat-o pentru a o descoperi, am putea găsi multe alte lucruri…

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Cea mai bună plantă de primăvară care scade colesterolul

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.