Cel mai rar mineral de pe Pământ a fost recunoscut oficial de Asociația Mineralogică Internațională în 2015. În acest moment, se află în Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles. Există și o variantă sintetică de kyawthuite.
Formula chimică pentru kyawthuite e Bi3+Sb5+O4. Include bismut și stibiu, ambele metale rare. Raritatea kyawthuite e dată de modul în care s-ar fi putut forma acest mineral inedit.
Densitatea kyawthuite e de 8 ori mai mare decât cea a apei. Și de 2 ori mai mare decât cea a rubinelor.
Mineralul de borat painita e al 2-lea cel mai rar
Cum kyawthuite e atât de rar, nu se știu foarte multe detalii despre el până acum. În schimb, experții au mai multe informații despre painite, care ocupă locul 2 în topul celor mai rare minerale din lume.
Acest mineral e foarte rar și are o structură chimică enigmatică. În 1952, colecționarul de pietre prețioase Arthur Pain, a cumpărat 2 cristale de painite din Myanmar. Acestea au o nuanță roșiatică, cu posibile nuanțe de roz.
Inițial, pain a crezut că are de-a face cu rubine. În schimb, el achiziționase cel mai rar mineral din lume de atunci, înainte de descoperirea kyawthuite. Denumirea…
Citește articolul complet pe USEIT.ro