Potrivit experţilor, descoperirile demonstrează că materia reacţionează la gravitaţie „în cea mai puternică formă posibilă”.
Noul studiu s-a concentrat pentru prima dată în profunzime asupra acestei regiuni. Cercetătorii de la Departamentul de Fizică al Universităţii Oxford din Anglia s-au bazat pe analiza datelor obţinute de la telescoape cu raze X. Pentru a ajunge la o mai bună înţelegere a forţei generate de găurile negre.
„Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că există multe găuri negre în galaxie. Iar noi dispunem acum de o nouă tehnică puternică spre a le folosi pentru a studia cele mai puternice câmpuri gravitaţionale cunoscute”, a declarat conducătorul studiului, dr. Andrew Mummery, de la Departamentul de Fizică al Universităţii Oxford.
„Teoria lui Albert Einstein a prezis că acest plonjon final ar exista. Însă este pentru prima dată când am reuşit să demonstrăm că acesta are loc. Gândiţi-vă la ea ca la un râu care se transformă într-o cascadă – până acum, noi ne-am uitat la râu. Aceasta este prima dată când vedem cascada,” a continuat Mummery.
Albert Einstein a prezis acest fenomen în 1915
„Credem că acest…
Citește articolul complet pe USEIT.ro