luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – Cercetătorii de la Oxford au confirmat teoria lui Albert Einstein. Ce a prezis fizicianul în urmă cu peste 100 de ani

Potrivit experţilor, descoperirile demonstrează că materia reacţionează la gravitaţie „în cea mai puternică formă posibilă”.

Noul studiu s-a concentrat pentru prima dată în profunzime asupra acestei regiuni. Cercetătorii de la Departamentul de Fizică al Universităţii Oxford din Anglia s-au bazat pe analiza datelor obţinute de la telescoape cu raze X. Pentru a ajunge la o mai bună înţelegere a forţei generate de găurile negre.

„Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că există multe găuri negre în galaxie. Iar noi dispunem acum de o nouă tehnică puternică spre a le folosi pentru a studia cele mai puternice câmpuri gravitaţionale cunoscute”, a declarat conducătorul studiului, dr. Andrew Mummery, de la Departamentul de Fizică al Universităţii Oxford.

„Teoria lui Albert Einstein a prezis că acest plonjon final ar exista. Însă este pentru prima dată când am reuşit să demonstrăm că acesta are loc. Gândiţi-vă la ea ca la un râu care se transformă într-o cascadă – până acum, noi ne-am uitat la râu. Aceasta este prima dată când vedem cascada,” a continuat Mummery.

Albert Einstein a prezis acest fenomen în 1915 

„Credem că acest…

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Foarte interesant și..  Cum găsesc câinii drumul spre casă?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.