Rosa roxburghii sau Cili în chineză înseamnă „pară cu ghimpi”. Planta produce un fruct gălbui, cu spini, renumit pentru conţinutul său bogat în vitamina C. Și pentru diverse beneficii nutriţionale.
Află și care a fost prima mâncare consumată în spațiu.
Pentru prima dată, cercetătorii asiatici au obţinut patru răsaduri cu forme distinctive. Dintre care două sunt lipsite de ghimpi şi au frunze cu forme net diferite faţă de „perele cu ghimpi” tipice, potrivit autorităţilor locale din prefectura autonomă Qiannan Buyi şi Miao, situată în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei.
Obţinerea de germoplasmă nouă este deosebit de valoroasă pentru selectarea şi ameliorarea soiurilor de pere fără ghimpi. Pentru a scurta procesul de ameliorare, oamenii de ştiinţă chinezi au adoptat anumite metode de reproducere a răsadurilor. În timp ce realizează experimente de cultură de ţesuturi pe soiuri lipsite de ghimpi, a declarat cercetătorul Tian Hualin. Cu acest proiect, China creează noi plante în spațiu.
Semințele au fost ținute în spațiu aproape 200 de zile
Acest nou lot de germoplasmă va fi inclus în banca locală de germoplasmă a „perelor cu…
Citește articolul complet pe USEIT.ro