luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – De unde provine petrolul, de fapt. Mulți cred că s-a format din dinozauri, dar adevărul e altul

„E posibil ca unii dintre dinozauri să fi fost implicați în acest proces, într-un anumit fel,” a declarat William Thomas, geolog în cadrul Universității din Kentucky. „Deși cred că aceste cazuri sunt foarte rare și au avut o contribuție foarte mică și nesemnificativă.”

Există și o altă teorie, potrivit căreia există mai multe tipuri de petrol, care au existat înainte de descompunerea organismelor. Dar acestea încă nu au fost găsite, susțin experții. 

Potrivit teoriei principale, material organic s-a acumulat pe fundul oceanelor, râurilor sau mlaștinilor. Acesta s-a combinat cu noroi și nisip. De-a lungul timpului, mai multe straturi sedimentare s-au strâns deasupra, ce a dus la creșterea temperaturii și presiunii. Astfel, stratul organic s-a transformat într-o substanță închisă la culoare, numită kerogen. 

Moleculele de kerogen se descompun eventual, formând molecule mai scurte și mai ușoare. Acestea sunt compuse, în mare parte, din atomi de carbon și hidrogen. În funcție de cât de densă e această compoziție, se poate transforma în petrol sau gaze naturale.

Chiar dacă experții cred că au descoperit de unde provine petrolul, nu știu exact…

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Foarte interesant și..  Lăsați bunicii să-și petreacă mai mult timp cu nepoții lor! Studiile arată că vor trăi mai mult

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.