luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – Forța misterioasă care generează apă pe Lună. Ce proces fantastic ar putea ajuta o viitoare colonie umană în spațiu

„Oferă un laborator natural pentru studierea formării proceselor implicate din apa de la suprafața Lunii,” a declarat Shuai Lin, expert din cadrul Universității din Hawai’i. 

„Atunci când Luna se află în afara cozii magnetice, suprafața Lunii e bombardată cu vânt solar. În interiorul cozii magnetice, nu există aproape deloc protoni din vânt solar și ne așteptam ca formarea apei să ajungă la aproape zero,” a continuat Lin. 

Dar o analiză recentă sugerează că procesul are loc diferit față de cum anticipau experții. Studii precedente au atras atenția asupra ionilor de hidrogen din vântul solar, care generează apa pe Lună. Dar se pare că apa se formează în continuare și când suprafața lunară e protejată de vântul solar, în interiorul cozii magnetice. 

În acest proces sunt implicate și alte forțe, susțin experții. Un rol important e jucat de electroni. Un mod prin care contribuie e cum interacționează solul lunar. Ceea ce duce la eliberarea hidrogenului. După aceea, se poate transforma în apă, cu forța misterioasă care generează apă pe Lună. 

Recent, o erupție solară a afectat simultan Pământul, Luna și planeta Marte.

„În coada…

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Foarte interesant și..  O lecție pentru noi toți. Când le pasă cu adevărat de natură, oamenii pot face lucruri impresionante

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.