Echipa a descoperit că mediul acestor quasari era surprinzător de variat. Zona a fost numită și „câmpurile de quasari ”. Unele porțiuni erau dens populate, așa cum au prezis experții. Dar altele erau surprinzător de goale. Ca urmare, aceste medii ar fi avut dificultăți în „hrănirea” acestor găuri negre supermasive.
„Contrat opiniei generale, am descoperit că, în medie, acești quasari nu se află necesar în acele regiuni cu densitate mare din universul timpuriu,” susține Anna-Christina Eilers, profesoară de fizică din cadrul MIT.
„Unii dintre ei par să existe în mijlocul pustiului,” a continuat experta. „E dificil să explicăm cum acești quasari au putut să crească atât de mari dacă nu aveau cu ce să se hrănească.”
Experții cred că găurile negre supermasive se află în mijlocul galaxiilor mari, cel puțin în universul modern. Pentru că nicio stea nu e îndeajuns de mare și găurile negre supermasive au mase atât de „monstruoase”, experții știu că acestea se formează în moduri diferite față de „găurile negre cu masă stelară”. Acestea au mase echivalente cu 10 – 100 de stele. Se nasc o dată cu moartea unor stele imense.
Citește articolul complet pe USEIT.ro