vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – Locul de pe Pământ care e mai fierbinte decât Soarele. Cum e posibilă temperatura extremă

În cadrul MEC, laserele puternice sunt folosite pentru a vaporiza metalele în plasmă. Plasma e cea de-a 4-a stare a materiei, din care e compus Soarele. Plasma e un fel de gaz extrem de fierbinte, potrivit cercetătorilor. Atât de fierbinte încât atomii nu pot exista. În schimb, electronii sunt desprinși din atomi.

Ca urmare, se creează o supă de ioni și electroni. În cadrul acestor experimente, experții pot afla mai multe detalii despre interiorul stelelor. În plus, crearea unor acceleratoare de particule cu ajutorul plasmei ar ajuta și la producerea unor tratamente împotriva cancerului, susțin experții.

Cu ajutorul laserului de la SLAC, experții au atins un punct care e mai fierbinte decât Soarele. În cadrul acestui experiment, experții pot să surprindă și imagini cu modul în care evoluează plasma creată cu ajutorul laserului, la miimi de secundă. Aceste imagini pot scoate în evidență puncte care nu sunt la fel de stabile în plasmă. 

Ce temperatură are Soarele 

Soarele e format din gaze (92% hidrogen) și plasmă. Dacă steaua ar fi fost mai mică, atunci ar fi fost o bilă de hidrogen similară cu Jupiter. Dar, potrivit NASA, hidrogenul din nucleul Soarelui e…

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Foarte interesant și..  Useit.ro - Cercetătorii de la Oxford au confirmat teoria lui Albert Einstein. Ce a prezis fizicianul în urmă cu peste 100 de ani

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.