vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – O aliniere de planete extrem de rară va avea loc în 2024. Când poți urmări „parada” spectaculoasă

O stea aflată la început se află într-un nor de material și începe să se rotească. Norul din jurul ei se rotește într-un disc ce hrănește steaua nouă. O planetă se formează cu ceea ce rămâne din disc. 

Ca urmare, uneori, planetele se vor afla pe aceeași parte a Soarelui pe măsură ce orbitează în jurul Soarelui. Ca urmare, de pe Pământ se va putea vedea o aliniere de planete extrem de rară. 

Acest fenomen are loc, de obicei, la începutul lunii iunie. De obicei, cam cu o oră înainte de răsărit. Așa că cei care vor să vadă fenomenul trebuie să se trezească foarte devreme. 

Unele planete vor fi mai vizibile decât altele 

Mercur, Marte, Jupiter și Saturn vor fi îndeajuns de luminoase pentru a fi văzute cu ochiul liber. Dar pentru a vedea Uranus și Neptun, care sunt mai îndepărtate și mai puțin luminoase, vei avea nevoie de un binoclu sau un telescop. 

Dar cea mai mare parte a spectacolului cosmic poate fi vizionată și fără echipament special.

Deși la începutul lunii iunie va avea loc o aliniere de planete extrem de rară, nu e singurul astfel de fenomen din următoarea perioadă. Pe 28 august 2024 și pe 18 ianuarie 2025 vor putea fi observate alinieri…

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Foarte interesant și..  „Ferestreul” şi cura cu mămăligă şi fasole: așa slăbeau acum 100 de ani româncele

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.