Experții au descoperit și cum ar fi arătat viața organismului LUCA acum miliarde de ani. Studiul a fost publicat în jurnalul Nature Ecology & Evolution.
„Strămoșul comun al tuturor formelor de viață celulare care există azi e scos în evidență de codul genetic universal. E mașinăria pentru sintetizarea proteinelor, e chiralitatea setului aproape universal de 20 de aminoacizi și folosirea ATP drept monedă energetică,” scrie în studiu. „Ca urmare, înțelegerea noastră despre LUCA are un impact asupra înțelegerii noastre asupra evoluției timpurii a vieții pe Pământ.”
Pentru a afla cum a apărut LUCA pe Pământ, experții au comparat genele speciilor care trăiesc azi și au numărat mutațiile care au avut loc de când aveam același strămoș comun. Cu ajutorul unei ecuații genetice bazate pe timpul de separare dintre specii, echipa a descoperit că Luca ar fi apărut după 400 de milioane de ani de la formarea planetei. Ca urmare, organismul ar fi supraviețuit în „iadul geologic” cunoscut drept eonul Hadean. Ca urmare, strămoșul comun al vieții pe Pământ ar fi trăit într-un mediu extrem.
„Istoria evoluției genelor e complicată de schimbul lor…
Citește articolul complet pe USEIT.ro