În ciuda denumirii, Luna nu va avea o nuanță albastră. Cum e a 3-a Lună plină într-un sezon cu 4 Luni pline, de aici vine denumirea de albastră. Experții cred că denumirea vine dintr-o veche expresie britanică, ce ar însemna „Luna trădătoare”. Pentru că ar fi dus la dificultăți în stabilirea Paștelui și postului.
Din anii 1940, termenul de Luna albastră a fost folosit pentru cea de-a 2-a Lună plină dintr-o lună care are 2 astfel de fenomene.
Potrivit Almanahului Fermierilor din Maine, anumite triburi din SUA numeau Luna plină din august Luna Sturionului, pentru că acești pești erau prinși mai ușor în această perioadă.
Cele mai multe tradiții legate de Luna plină se găsesc în emisfera nordică. De aici și numeroasele denumiri și percepții care sunt legate de acest fenomen.
Superluna albastră din 2024 coincide cu festivalul hindus Raksha Bandhan, ce sărbătorește legătura dintre frați și surori.
Ce alte evenimente astronomice inedite au loc
În emisfera nordică, vara se apropie de final și zilele devin din ce în ce mai scurte. Echinocțiul din acest an va avea loc pe 22 septembrie. În aceeași perioadă cu Superluna albastră din 2024, pe…
Citește articolul complet pe USEIT.ro