vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Useit.ro – Viețuitoarele care ar avea un „alfabet fonetic”. Descoperirea a uimit experții

„Acest studiu s-a bazat pe alte cercetări care s-au axat pe înțelegerea sunetelor emise de cașaloți,” a declarat dr. Daniela Rus, coautoarea studiului. „Dar acesta e primul studiu care a început să analizeze aceste sunete în contextul macro de comunicare și în contextul schimburilor dintre balene. Ceea ce ne-a permis să ajungem la aceste rezultate.” 

„Înțelegerea aspectelor din codas pe care le pot controla și schimba ne ajută să înțelegem cum își pot codifica informațiile,” a continuat Rus despre aceste mamifere.

Experții au numit acest catalog de combinații de sunete un „alfabet fonetic” al cașaloților. Au comparat aceste schimbări în secvențele de sunete cu emiterea diferitelor sunete fonetice din limbajul uman. 

Află și care sunt animalele care trăiesc cel mai mult.

Nu toți experții sunt convinși că viețuitoarele ar avea un „alfabet fonetic” care e atât de complex. 

„Prezentarea unui „alfabet fonetic” – nu e vorba de așa ceva,” a declarat dr. Luke Rendell, cercetător în cadrul Universității St. Andrews. „Modul în care se schimbă tempoul e folosit complet diferit față de modul în care noi folosim elementele unui…

Citește articolul complet pe USEIT.ro

Foarte interesant și..  Femeia care susține că nu va îmbătrâni niciodată. Tratamentul la care ea a fost supusă este unul care va revoluționare lumea medicală

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.