miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Va mai amintiți de Mihu din „Toate pânzele sus”? Cum arata acum, la vârsta de 57 de ani?

Pelicula “Toate pânzele sus” este cu siguranţă unul dintre cele mai iubite şi mai vizionate filme româneşti din toate timpurile, iar actorii care le-au dat viaţă personajelor au intrat pentru întotdeauna în galeria celebrităţilor.

Pe lângă vedetele deja consacrate, pelicula “Toate pânzele sus” a avut menirea de a-l fi adus în prim plan şi de a-l fi impus pe tânărul “Mihu” interpretat de Cristian Şofron.

În momentul în care au început filmările, cel care trebuia să-l interpreze pe mezinul echipajului avea 19 ani, însă debutul pe scenă şi-l făcuse de la o vârstă fragedă, la 7 ani, iar de atunci nu a mai părăsit luminile rampei.

Cristian Şofron are acum 57 de ani şi este director general al Centrului Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu, dar şi actor al Teatrului Notarra de peste 30 de ani, unde un public select se bucură de talentul lui.

L-am mai putut vedea, de asemenea, într-o colecţie de filme regizate de Sergiu Nicolaescu, unde ne-a reamintit de talentul său, dar şi în alte producţii de cinema.

“Salutări de la Agigea”, “Noi, cei din linia întâi”, “Mircea”, dar şi “Asfalt Tango”, “Sindromul Timişoara – Manipularea” sau “Supravieţuitorul” sunt câteva dintre filmele pe al căror generic se regăseşte numele acestui actor.

Un adevărat copil-minune al cinematografiei noastre, Cristian Şofron a avut şansa de a juca alături de monştrii sacri ai cinematografiei noastre precum Octavian Cotescu, Gina Patrichi, Gheorghe Dinică, Iurie Darie, George Constantin, Ştefan Mihăilescu Brăila, Sergiu Nicolaescu, Ion Besoiu. Sufletul îi e plin de scene dragi, după cum spunea într-un interviu, ba de pe scenă, ba din culise, ba din turnee, dar cea mai frumoasă amintire din cariera lui este legată de Amza Pellea: “Cred că întâlnirea mea cu Amza Pellea , pe când aveam doar 8 ani, va rămâne de-a pururi cea mai dragă amintire. Lângă Amza am filmat “Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte”. Este o scena acolo…, scena în care Ipu – Amza Pellea se hotărăşte să moară, pe care n-am s-o uit niciodată!”.

Foarte interesant și..  In preajma Revoluției, Ceaușescu a prezis decăderea României, într-un discurs ce nu s-a dat la televizor în acea perioadă

S-a schimbat în timp, a crescut, a învăţat, a acumulat şi a păstrat, dar privirea deschisă şi zâmbetul luminos i-au rămas neschimbate, iar energia adolescentină, proaspătă pe care o transmite, alura elegantă şi rafinamentul interpretării nu au cum să nu te cucerească.

Sursa Unica.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.