sâmbătă, septembrie 23, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Valurile tineretii. Iubirea interzisă dintre Dan Spătaru și soția unui cosmonaut rus

14 ani fără Dan Spătaru! Atât a trecut de când artistul s-a stins din viață, într-o zi 8 septembrie. Apreciat de public și adorat de femei, Dan Spătaru a trăit în tinerețe o iubire mistuitoare, de care puțini mai știu. Cea care i-a furat inima artistului, chiar înainte de a o cunoaște pe Sidonia, femeia care avea să-i fie soție până la sfârșitul vieții, este o actriță sex-simbol din fosta Uniune Sovietică.

În tinerețe, Dan Spătaru umplea stadioanele la noi, dar și peste hotare. Bun vorbitor de rusă, artistul avea mare succes în toate țările ex-sovietice. Anul 1970 avea să-i aducă întâlnirea cu iubirea vieții, o actriță alături de care a jucat într-un musical foarte în vogă la vremea respectivă,”Cântecele mării”, în regia lui Francisc Munteanu.

Pe scurt, filmul prezintă povestea unui ansamblu muzical din România care trece prin mai multe încercări în dorința de a participa la Festivalul de Muzică de la Soci. Producția și-a câștigat popularitatea în Uniunea Sovietică și datorită cântecelor compuse de Temistocle Popa, varianta rusească fiind creaţia lui Robert Rojdestvenski, şi interpretate de Dan Spătaru, care a făcut un duet cu actriţa Natalya Fateeva.

Natalya Fateeva, marea iubire a lui Dan Spătaru

Soțul actriței l-a amenințat pe Dan Spătaru cu pistolul

Frumoasa actriță, acum în vârstă de 82 de ani, s-a născut pe teritoriul Ucrainei și era, la vremea respectivă, un sex-simbol al cinematografiei sovietice. În film, vocea ei a fost dublată de cântăreaţa Larisa Mondrus. Povestea de dragoste din scenariul filmului s-a repetat în viața reală, la o intensitate greu de cuprins în cuvinte.

Rusoaica a fost marea dragoste a lui Dan Spătaru, dar și actrița l-a iubit foarte mult. Atât de mult, încât a fost la un pas să divorțeze de soțul ei, Boris Yegorov, primul fizician-cosmonaut care a ieşit în spaţiu. Peste ani, artistul român le povestea prietenilor cum Boris a venit peste el cu pistolul, pentru a se răzbuna!

Foarte interesant și..  Un gest de normalitate. Un român de etnie maghiară aleargă în cinstea Zilei Naționale

”Acum beau doar apă! Mai e mult până să se facă șprițul”

Despre Dan Spătaru au circulat tot felul de anecdote, cele mai multe legate ”prietenia” strânsă a artistului cu paharul. După ce s-a lăsat de băut, la recomandarea medicilor, Dan Spătaru participa la chefuri, dar nu mai punea picătură de alcool în gură. ”Acum beau doar apă! Mai e mult până să se facă șprițul”, spunea cu umor artistul însuși.

Colegii de breaslă vorbesc și acum în termeni laudativi despre regretatul Dan Spătaru. ”Era un domn, un om cu mult bun simț! Îi făcea plăcere să vină la petreceri, chiar dacă nu mai bea. Îmi amintesc că, atunci când cânta cu trupa și primeam bacșiș, el ne lăsa nouă banii, să-i împărțim fără el, spre deosebire de alți artiști, care îi luau doar ei!”, a declarat Arthur Mihai, liderul trupei System Band, care a cântat pe vremuri cu toți artiștii de valoare.

sursa click.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.