miercuri, mai 22, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Vedetele toamnei! Conopida cea bogată în vitamine şi minerale şi beneficiile ei

Conopida este o sursă excelentă de vitamine şi minerale: vitamina C, K, B6, B1, B2, B3, E, folat, calciu, magneziu, fosfor, potasiu şi mangan. Mai contine şi grasimi nesaturate şi acizi graşi Omega-3. De asemenea, furnizează fibre dietetice şi contine cantităţi mici de zaharuri naturale.

Beneficiile pentru sănătate ale conopidei includ un risc redus de cancer, tulburări ale inimii şi ale creierului. Ajută la îngrijirea ochilor, menţine ehilibrul hormonal, detoxifică organismul şi ajută la scăderea în greutate. De asemenea, conopida apără împotriva radiaţiilor ultraviolete şi lupta împotriva diabetului, colitei şi hipertensiunii arteriale. De asemenea, ajută la menţinerea oaselor puternice, sănătăţii celulare, echilibrului electrolitic şi menţine niveluri oprime de colesterol.

Conopida conţine şi fitochimice, componente care stimulează enzimele de blocare a cancerului şi protejează celulele organismului de stresul oxidativ şi de daunele provocate de radicalii liberi.

Consumul regulat de conopidă asigură o circulaţie sănătoasă a sângelui şi ajută la menţinerea vaselor de sânge puternice, împiedicând acumularea de lipide. Acest lucru reduce riscul unor afecţiuni precum ateroscleroza şi promovează sănătatea cardiovasculară.

Conopida conţine fibre dietetice care ajută digestia şi promovează eliminarea toxinelor din organism. Împiedică riscul diferitelor afecţiuni abdominale, cum ar fi ulcerul gastric şi cancerul de colon.

Contine indol-3-carbinol, care este eficace în tratamentul papilomatozelor respiratorii recurente cauzate de virusul papiloma care afectează corzile vocale, traheea, plămânii şi bronhiile. Conopida consumată regulat ajută la reducerea severităţii papilomatozei respiratorii.

Conopida conţine glucozinolat, care se descompune pentru a furniza compuşi sănătoşi numiţi indol-3-carbinol. Studiile au arătat că aceşti compuşi împiedică creşterea celulelor canceroase, ajutând la reducerea diferitelor forme de cancer (pulmonar, vezicii urinare, de sân, ovarian şi de col uterin).

Vitamina C din conopidă joacă un rol important în producerea de colagen care protejează articulaţiile şi oasele de leziuni inflamatorii. De asemenea, conţine şi vitamina K, care ajută la prevenirea pierderii masei osoase.

Este eficientă în reducerea riscului de degenerare maculară legată de vârstă, care poate duce la orbire, în special la vârstnici. Sulforafanul prezent în conopidă protejează ţesuturile retinei de deteriorarea cauzată de stresul oxidativ, previne afectarea vederii şi diferite boli cum ar fi cataracta.

Studiile au arătat că sulforafanul prezent în conopidă este eficient în protejarea pielii împotriva daunelor cauzate de radiaţiile ultraviolete. Acţiunea sa apăra corpul împotriva inflamaţiilor, a cancerului de piele şi a leziunilor celulare.

Foarte interesant și..  Podul care se transformă în tunel subacvatic pentru a lega două ţări! Construcţie unică, una dintre cele mai frumoase realizări ale lumii

Sulforafranul şi indolii prezenţi în conopidă joacă un rol cheie în reducerea progresiei bolilor neurodegenerative. Ajută la tratarea leziunilor neuronale cauzate de inflamaţie şi stres oxidativ în bolile Alzheimer şi Parkinson.

Ajută la reducerea stresului oxidativ, promovează stimularea colesterolului HDL şi reduce tensiunea arterială. În plus, acidul gras omega-3 prezent în conopidă ajută la reducerea colesterolului rău şi împiedică rigiditatea arterelor.

Conţinutul de potasiu din conopidă ajută la menţinerea echilibrului în organism, esenţial pentru funcţionarea sistemului nervos în transmiterea impulsurilor nervoase şi contracţiilor musculare.

Conopida este bogată şi în substanţe nutritive de întărire a imunităţii. Ajută la prevenirea diferitelor tipuri de infecţii şi întăreşte mecanismele de apărare ale organismului prin împiedicarea creşterii inflamaţiei.

Includerea conopidei în dietă în timpul sarcinii este benefică datorită folatei esenţiale, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Colina şi fosforul sunt foarte benefice în repararea membranelor celulare. Acest lucru este esenţial pentru funcţionarea eficientă a creierului şi a sistemului nervos pentru transmiterea semnalelor nervoase. În plus, prezenţa potasiului şi a vitaminei B6 joacă un rol important în menţinerea sănătăţii creierului şi promovarea unei comunicări adecvate a nervilor prin producerea unei serii de neurotransmiţători necesari, incluzând dopamina şi norepinefrina.

Consumul regulat de conopidă ajută la reducerea riscului de diabet datorită prezenţei vitaminei C şi a potasiului. Contribuie, de asemenea, la reglarea metabolismului glucozei şi ajută pancreasul pentru secreţia hormonului de insulină.

Consumul de fructe şi legume de culoare alba reduce riscul de accident vascular cerebral, datorită prezenţei compusului allicin, care ajută la curăţarea ficatului şi a sângelui.

Sursa: naturavindecatoare.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.