marți, mai 30, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Venituri de 2000 DE EURO pe lună din afacerea cu păpădie

Profesorul clujean Avram Fițiu lansează o propunere românilor care doresc să își facă un mic business în mediul rural: cultivarea păpădiei ecologice și procesarea plantei. Laboratorul de extracte ecologice din păpădie nu presupune o investiție mare, iar veniturile pot ajunge la 2.000 de euro pe lună.

Baza de plecare pentru afacerea cu păpădie poate fi reprezentată de o casă cu anexe la țară și o mașină personală. Ca suprafață minimă, este nevoie de cel puțin un hectar cultivat și exploatat în sistem ecologic, ceea ce, pentru această plantă medicinală, nu pune mari probleme. Poate doar birocrația legată de certificarea ecologică a exploatației să fie una mai anevoioasă, scrie Agrointeligenţa.

O importanță foarte mare pentru succesul acestui business semi-agricol este modul de promovare a produselor și, implicit, tipul de produse spre care vă veți îndrepta. Astfel, puteți promova: cura de tulpini de păpădie, infuzia de păpădie, decoctul din păpădie, extract fluid din păpădie şi hrean, tinctura de păpădie, salată de păpădie, sucul de păpădie sau chiar diferite creme pe bază de păpădie. Se poate prepara și sirop, iar păpădia în formă uscată poate fi folosită pentru băile terapeutice.

Profesorul Avram Fițiu descrie și posibila piaţă a extractelor ecologice de păpădie: clinici de recuperare, restaurante Slow Food, medici de familie, magazine naturiste și ecologice, servicii terapeutice în fermă.

„Pentru un venit net de 2.000 de euro este nevoie realizarea unei cifre de afaceri de 50.000 euro anual”, explică profesorul Fițiu.

Această cifră de afaceri poate fi realizată pe variante diverse:

– Un singur preparat în cantitate de 10.000 de unități la 5 euro/preparat de 250 ml;

Foarte interesant și..  Este considerată cea mai fatală băutură din lume. Din păcate este foarte consumată și de români. Ce se întâmplă la 15 minute după ce este băută?

– Preparate în cantitate de 5.000 unități fiecare (la 5 euro/preparat de 250 ml);

– Preparate în cantitate de 3.400 unități fiecare (la 5 euro/preparat de 250 ml).

În cât timp vă veți recupera investiția: 12 luni.

În cât timp vă veți forma propria clientelă fidelă: 12 luni.

Cum vă veți menține clientela: Investind o zi pe săptămână în brandul creat.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.