Veste de ultima ora pentru camionagii. Ungaria le face o mare surpriza - Infoalert.ro
Connect with us

INFO ȘTIRI

Veste de ultima ora pentru camionagii. Ungaria le face o mare surpriza

Published

on

RECOMANDARE
Ce povestește un român după 15 zile de comă: „Iadul e la fundul pământului, însă nimeni nu știe!”

Camioanele care circulă prin Ungaria vor fi verificate din mers. Autorităţile din ţara vecină pun în funcţiune, de săptămâna viitoare, un sistem care le permite să cântărească vehiculele de mare tonaj fără să le oprească. Vor să depisteze camioanele încărcate peste limită.

89 de puncte rutiere pe cele mai importante autostrăzi și drumuri din Ungaria vor fi monitorizate cu un nou sistem care le va permite autorităților maghiar să afle din mers cât cântăresc camioanele.

Montarea acestor puncte s-a făcut în ultimele luni, iar o bună parte dintre ele vor fi gata pe 19 septembrie, de când sistemul va fi pus în funcțiune.

O perioadă, autoritățile maghiare nu vor da amenzi, ci vor trimite doar avertismente firmelor sau șoferilor a căror vehicule depășesc greutatea maximă admisă.

digi24

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

O afacere ce-ți asigură venituri mari! „Aurul rosu” se cultivă în Gorj și costă 14.000 de euro pe kilogram

Published

on

By

RECOMANDARE
Antena 3 si Antena 1, probleme financiare serioase. Ce urmeaza sa le ceara cablistilor incepand cu data de 1 iunie

Aurul roşu este un ingredient gastronomic foarte scump. A fost aclimatizat și în România. Planta este şofranul, care a căpătat acest renume din cauza preţului. Se comercializează chiar şi cu 14.000 de euro kilogramul.

Originar din Orientul Mijlociu, şofranul creşte acum şi pe dealurile din Gorj. Spaniolul Guzman Aparitio a cumpărat 15 hectare de teren în comuna Bustunchin pe care le cultiva in mare parte cu sofran.

„În piaţa de desfacere, aici în Spania, de exemplu, se vinde cu 8.000 de euro kilogramul şi în Europa este în jur de 14.000 pe kilogram”, spune Guzman Aparitio, investitor spaniol.

Bucătarii îi dau dreptate. Şofranul este lux şi delicatesă. Spaniolii îl folosesc la paella, căreia îi dă culoarea galben-roşiatică specifică. Italienii îl adaugă în celebrele lor risotto-uri, iar indienii îl pun şi la dulciuri.

„Este într-adevăr mai scump decât caviarul, decât vita kobe şi decât aurul. Îl folosim foarte rar, îl folosim la mese speciale pentru că are o aromă delicată şi nu toată lumea ştie să aprecieze”, spune Claudia Turbatu, bucătar şef.

Sursa: deretinut.net

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***