Acasă DE ACTUALITATE Cât valorează astăzi în bani, pentru statul român, suferința unui veteran de...

Cât valorează astăzi în bani, pentru statul român, suferința unui veteran de război de 102 ani, rănit în cel de-al Doilea Război Mondial

0

Un veteran de 102 ani, din Iaşi, colonel în rezervă, a primit vizita camarazilor mai tineri, care au venit să-i mulțumească pentru sacrificiul făcut pentru țara  Gheorghe Grigoriu a fost grav rănit în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Suferința a continuat şi după ce s-a întors de pe front – în anii ’50 când a fost închis în temnițele comuniste.

A plecat pe front la 23 de ani, în 1940. Militarii de la Brigada 15 Mecanizată din Iaşi l-au vizitat înaintea sărbătorilor de Paşte, pentru a depăna amintiri din cel de-Al Doilea Război Mondial. Colonelul în rezervă nu poate uita că a pierdut multi camarazi pe câmpul de luptă.

A participat la luptele din zona Nistrului, în Ucraina, pe Don şi la Rostov. Relatate cu precizie, faptele de la jumătatea secolului 20, pentru bătrân par că s-au întâmplat ieri.

A fost grav rănit într-o misiune de patrulare, asa că militarii ieșeni i-au adus şi un dar în semn de apreciere pentru curajul de care a dat dovadă.

Dincolo de semnele de apreciere din partea celor care duc mai departe jurământul de credință față de patrie, colonelul Grigoriu, care a fost și deținut politic timp de 4 ani, în temnițele comuniste, are și o dezamăgire.

A îndurat atâtea cu gândul și sufletul la țara sa, iar acum la 102 ani, colonelul în rezervă se simte trădat.

Patru sute șaptezeci şi șase de lei pe lună, atât dă statul român pentru un veteran de război, ofițer în rezervă, ca mine.

În Iași mai sunt în momentul de fața în viața, doar 450 de veterani de război. 

Sursa: digi24.ro

Foarte interesant și..  "Asta e pâine, mânca-v-aș!" Romi aflați în carantină într-un hotel din Roșiori de Vede nu le convine mâncarea pe care o primesc

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentSecretul uriaş al lui Da Vinci din pictura ,,Cina cea de taină”, decriptat după sute de ani. Ce mâncau de fapt Iisus şi apostolii?
Articolul următorÎncepe bătălia pentru Curtea Constituțională. Care ar putea fi marea surpriză a președintelui Klaus Iohannis