joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Viața ca o poveste. Au fost CELEBRI și faimoși, dar au ales să-l slujească pe Dumnezeu și s-au CĂLUGĂRIT

S-au bucurat de faimă, însă au renunţat la tot, l-au ales pe Dumnezeu şi s-au călugărit. Cunoscuţii actori Dragoş Pâslaru, Mariana Buruiană, Monica Fermo, rockerul Dan Bădulescu sau fotbalistul Eduard Bandi se numără printre cei care au făcut această alegere.

Dragos Pâslaru, cel care l-a interpretat pe Horia Sima în filmul ”Drumeţ în calea lupilor”, a renunţat la tot, inclusiv la familie, şi s-a refugiat în munţi ca să-l slujească pe Dumnezeu!. Părintele Valerian, numele pe care l-a ales după călugărie, a jucat alături de Mircea Diaconu, Ştefan Iordache sau Adrian Pintea, însă a dat uitării acele vremuri iar acum trăieşte la 1.500 de metri altitudine.

Reporterii CANCAN.ro au stat de vorbă în urmă cu ceva timp cu acesta chiar la el “acasă”, în chilia situată în creierul munţilor, în aproierea schitului Pătrunsa din judeţul Vâlcea. Extrem de modest, părintele s-a arătat uimit că am urcat muntele pentru a discuta cu el. „De ce-aţi bătut atît drum pentru mine?. Cine sunt eu?”, a întrebat el. „Eu nu am ce să vă învăţ. Îl urmez pe Dumnezeu. Mă rog în fiecare noapte să nu mor în somn. Şi îi mulţumesc Lui în fiecare dimineaţă pentru acest lucru”, mai spunea părintele Valerian.

Şi Monica Fermo, un sex-simbol din anii ’70, a ales calea lui Dumnezeu. Se numeşte maica Ecaterina, iar ultima dată era în Israel şi trăia în chilia unei mănăstiri din apropierea Sfântului Mormânt al Mantuitorului. Mariana Buruiană, una din cele mai cunoscute actriţe din vremea comunismului a părăsit lumea teatrului şi a filmului şi s-a dedicat vietii duhovniceşti. Nu s-a călugărit, însă duce o viaţă închinată lui Dumnezeu şi s-a retras în Apuseni.

Foarte interesant și..  Cum ești furat la pompă în benzinării când angajatul îți spune: "POT SA VĂ AJUT?"

Alexandru, fiul actorilor Octavian Cotescu şi Valeria Seciu, a ales calea credinţei. Slujeşte la Manastirea Vatopedu de la Muntele Athos, în Grecia, cu numele bisericesc de Daniil. Şi chitaristul Dan Bădulescu, cel care a cântat alături de mulţi dintre greii muzicii rock şi folk, este acum preo la o biserică din Bucureşti.

Eduard Bandi, fost fotbalist la Rapid, a decis să se călugarească în urma cu 14 ani. Iniţial a ales mănăstirea Putna, iar în prezent se află pe Muntele Athos

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.