VIDEO: Misterele Munţilor Bucegi la graniţa dintre legendă şi realitate - Infoalert.ro
Connect with us

INEDIT news

VIDEO: Misterele Munţilor Bucegi la graniţa dintre legendă şi realitate

Published

on

RECOMANDARE
Ati cumparat asa ceva? Lidl România retrage un produs în care a depistat o toxină

Fascinată de Munţii Bucegi, de misterul care învăluie aceste locuri legendare, de tainele pe care le ascund, Georgeta Florea, clarvăzătoarea din Drajna de Jos, vorbeşte despre secretele ascunse de aceşti munţi.

Vizionara susţine că a călătorit astral prin tunelurile subterane din Bucegi, canale care fac legătura cu Egipt şi Tibet. Munţii Bucegi au reprezentat dintotdeauna o enigmă. Sunt locuri tainice, încărcate de istorie, de energii nevăzute, de mistere care nu au fost dezlegate până acum.

Pentru Georgeta Florea, însă, munţii noştri nu mai au secrete. Ea vorbeşte despre existenţa, în măruntaiele Bucegilor, a unei biblioteci unde este adăpostită istoria omenirii de la facerea lumii încoace, dar şi vestigii ale unei civilizaţii de mult apuse.

Bucegii, susţine Georgeta Florea, ascund praful de aur care lungeşte viaţa omului. Acesta este adevăratul motiv pentru care americanii au întreprins numeroase cercetări în zonă.

Pentru turişti, Babele şi Sfinxul din Bucegi reprezintă simple monumente ale naturii, figuri dăltuite în piatră de vânt, ploaie şi zăpadă. Georgeta Florea vorbeşte, în schimb, despre Babele şi Sfinx ca despre locuri sacre, intrări spirituale către tunelele de legătură cu Egipt şi Tibet.

Nici în ziua de azi nu se ştie de ce, în 1993, pe parcursul lunii august, Munţii Bucegi „au jucat” pur şi simplu. Câteva sute de cutremure de mică intensitate s-au înregistrat atunci în zonă. Nu se cunoaşte nici sursa celor şapte izvoare. Specialiştii au constatat că se alimentează dintr-un lac subteran imens. Cert este că debitul este de 4000 de litri pe secundă. Toate aceste informaţii au fost secretizate de autorităţile comuniste.

S-a depăşit sau nu graniţa dintre legendă şi realitate? Fiecare dintre noi este în măsură să judece. Cert este că există destule persoane care susţin că, în călătoriile lor pe cărările Bucegilor, s-au întâlnit cu fiinţe supranaturale. Georgeta Florea spune că nu sunt fabulaţii, cum ar fi tentaţi să credem. În materialul video de mai jos, vizionara explică de ce:

Alte informaţii despre misterele Munţilor Bucegi puteţi citi şi AICI.

Sursa: incomod-media

loading...

INEDIT news

Românii care-şi construiesc sau renovează casa pot primi 40.000 de lei de la stat

Published

on

By

RECOMANDARE
Plaja ascunsă - cel mai ciudat loc din lume. Teritoriul este protejat prin lege și este ferit de ochii turiștilor

Cetățenii români care îşi construiesc sau renovează casa folosind materiale ecologice pot primi până la 40.000 de lei, conform programelor Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus lansate marţi în dezbatere publică de Ministerul Mediului, redlateză Mediafax.

Prima componentă, Casa Verde Clasic, prevede ca Ministerul Mediului să asigure finanţare pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energii regenerabile.

,,Prin acest program, românii pot face trecerea sau completarea sistemelor de încălzire pe care le au acasă cu cele care utilizează energie regenerabilă, respectiv panouri solare sau pompe de căldură. Pentru panouri solare, populaţia primeşte o finanţare de 6.000 de lei, este suficientă pentru achiziţia unui sistem care să asigure apa caldă menajeră într-o casă standard.

Am alocat pentru populaţie 50% din bugetul total al programului, (…) care însumează 138 de milioane de lei. Această sumă va fi distribuită unitar, în toate judeţele ţării, iar populaţia va depune şi va semna contractul de finanţare la Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv”, a spus ministrul Mediului.

Cei care îşi vor monta pompe de căldură pot deconta, potrivit propunerii Ministerului, până la 8.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 70-80% din costul de cumpărare şi instalare, afirmă reprezentanţii Ministerului Mediului.

Programul urmărește finanţare şi pentru administraţiile locale care vor investi în panouri fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de căldură, sau sisteme care utilizează biogazul pentru a produce energie electrică.

În acest mod, localităţile cu peste 100.000 de locuitori ar putea accesa până la patru milioane de lei, cele care au între 50.000 şi 100.000 locuitori pot beneficia de maximum trei milioane de lei, aşezările cu o populaţie cuprinsă între 20.000 şi 50.000 de persoane pot primi cel mult două milioane de lei, iar localităţile care au între 2.000 şi 20.000 de oameni ar putea primi cel mult un milion de lei.

Şi administraţiile locale ale comunelor sau satelor, care au mai puţin de 3.000 de persoane, vor putea accesa până la 500.000 de lei, pentru a monta panouri fotovoltaice sau pompe de căldură.

Prin programul Casa Verde Plus, Ministerul Mediului vrea să acorde finanţare românilor care îşi construiesc sau renovează locuinţele folosind termosisteme din materiale ecologice, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de monitorizare şi eficientizare a consumului de energie, apă, gaz, precum şi sisteme eficiente de iluminat pe bază de led, cu un consum redus de energie şi durată de viaţă superioară.

Persoanele fizice pot avea o finanțare de până la 40.000 de lei, cu condiţia ca materialele folosite să fie pe lista celor ,,prietenoase” cu mediul înconjurător.

,,Românii pot folosi aceşti bani pentru a-şi izola casele cu materiale ecologice cum ar fi: cânepa, lâna, vata minerală bazaltică, pluta, perlitul, celuloza sau zidăria din cânepă şi var”.

Instituţiile statului care au în administrare şcoli, grădiniţe, policlinici şi spitale, cămine pentru bătrâni, centre de plasament, cantine sociale, centre de reabilitare sau adăposturi de noapte, pot accesa fonduri prin programul Casa Verde Plus pentru a le termoizola.

Suma maximă alocată unui proiect este de până la 500.000 de lei, sumă care nu trebuie să depăşească 90% din valoarea totală a proiectului.

Casa Verde Plus, beneficiază de un buget total de 45 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei sunt destinate persoanelor fizice, se arată în proiectul pus în dezbatere publică.

Mai multe despre acest program găsiți aici 

RECOMANDARE
Descoperire istorică la Auschwitz. Secretul ascuns într-o cană timp de 70 de ani
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***