Connect with us

INEDIT news

Orașul Leului, o lume scufundată sub ape de mai bine de 40 de ani

Published

on

Există un oraş înghiţit de ape în China, care, chiar şi acum, după mai bine de 40 de ani, se păstrează intact. Shi Cheng, supranumit şi Oraşul Leului, se află pe fundul unui lac din zona Muntelui celor Cinci Lei. Aşezarea a fost centrul politico-economic al provinciei Zhejiang, din estul Chinei.

Shi Cheng sau Orașul Leului, a ajuns în atenția opiniei publice după ce varianta chinezească a revistei National Geographic a publicat mai multe poze deosebite cu această metropolă scufundată. Shicheng este un oraș antic, scufundat la peste 40 de metri adâncime pe fundul unui lac artificial, acolo unde s-a transformat într-o veritabilă capsulă a timpului, protejat de eroziunea naturală și de factorii distructivi de la suprafață.

Potrivit dailymail.co.uk, oraşul a fost sacrificat în 1959, după ce guvernul chinez a decis construcţia unei hidrocentrale. Oraşul Leului a dispărut încet sub apele lacului Qiandao. În următoarea jumătate de veac, peste străvechea metropolă s-a așternut uitarea.

RECOMANDARE
Cercetatorul român care e pe cale să trateze cea mai grea boală a omenirii - cancerul
loading...
Loading...

Din lume

Enigma vasului EDUARD BOHLEN! O navă lungă de 100 de metri îngropată în nisipul Deșertului Namib!

Published

on

By

Nava EDUARD BOHLEN este ambarcațiunea misterioasă  care a eșuat în Atlantic  și se află în prezent în deșert.Vasul ”Eduard Bohlen” a fost construit în anul 1891.

Era o navă rezistentă pentru acele vremuri, având un  tonaj (volumul spatiilor interioare ale navei exprimate în tone registru) de 2.300 și o lungime de 94 de metri. Naviga cu un echipaj de 43 de persoane la bord. 

După 20 de ani de activitate, la  5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca  ambarcațiunea să  se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.

De la acel eveniment nefast au trecut peste 100 de ani și, deoarece deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele Oceanului Atlantic, vasul a ajuns între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm. Astăzi ne  oferă imagini incredibile.

RECOMANDARE
Cercetatorul român care e pe cale să trateze cea mai grea boală a omenirii - cancerul

Sursa: a1.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***