miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Vladimir Putin are zilele numărate. Deja se cunoaște numele celui care îi va lua locul

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, un grup de oameni influenţi care se opun preşedintelui rus Vladimir Putin se formează în rândul elitei de afaceri şi politice ruseşti, scrie publicaţia ucraineană zn.ua, citată de Adevărul ro.

„Scopul lor este îndepărtarea rapidă a lui Putin de la putere şi restabilirea legăturilor economice cu Occidentul, distruse din cauza războiului din Ucraina”, susţin agenţii ucraineni.

Potrivit Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, o anumită parte a elitei politice ruse îl consideră pe directorul FSB Aleksander Bortnikov drept succesorul lui Putin. Se observă că Bortnikov a fost cel care a căzut recent în dizgraţia liderului de la Kremlin. Motivul oficial ar fi fost greşelile de calcul fatale din războiul împotriva Ucrainei. Bortnikov şi departamentul său au fost responsabili pentru analizarea stării de spirit a populaţiei Ucrainei şi a forţelor armatei ucrainene.

Aleksander Bortnikov este una dintre cele mai discrete persoane din cercul puterii ruse. Acesta este un adevărat „cardinal gri” al ţării. Un om cu o mare influenţă, dar deloc vizibil public. Are o activitate de patruzeci de ani în KGB şi apoi FSB

Nu se cunoaşte mare lucru despre el, spre deosebire, de exemplu, de predecesorul său, Nikolai Patruşev. Potrivit surselor oficiale, Aleksander Bortnikov s-a născut la 15 noiembrie 1951, în Perm.

A absolvit Institutul de Ingineri de Căi Ferate din Leningrad în 1973.  Din 1975 până în 2004, a lucrat în KGB şi succesorul acestuia, FSB, la Sankt Petersburg. Din iunie 2003 până în martie 2004, a fost şeful Direcţiei Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Sankt Petersburg şi Regiunea Leningrad. Între 24 februarie 2004 şi 12 mai 2008, a fost şef al Serviciului de securitate economică al FSB şi director adjunct al FSB. Îl cunoaşte pe Vladimir Putin de când lucrau pentru KGB la Leningrad în anii 1970. La 12 mai 2008, a fost numit director al FSB de către preşedintele Dmitri Medvedev şi a fost considerat de unii analişti de securitate a fi apropiat de Medvedev.

Foarte interesant și..  Dacă nu mai muncești în zilele sfinte de sărbătoare viața ți se va schimba în bine

„Se ştie că Bortnikov şi alţi reprezentanţi influenţi ai elitei ruse iau în considerare diverse opţiuni pentru înlăturarea lui Putin de la putere. În special, otrăvirea, îmbolnăvirea bruscă sau alt „accident” nu pot fi excluse.

Este posibil ca recenta «scurgere» a locaţiei unităţilor cecene din nordul Kievului să fie legată de aceste procese”, se arată în raportul serviciilor secrete ucrainene, care notează că informaţia despre ceceni a venit din partea rusă.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.