Mulți oameni sunt diagnosticați cu diferite boli pulmonare – astm, bronșită, diferite tipuri de tuse etc.
Infecțiile, alergiile și fumatul pot provoca diferite tipuri de boli sau tulburări pulmonare. În acest articol vă oferim rețeta de preparare a unui remediu popular, care vă va ajuta să tratați bolile pulmonare, în special astmul bronșic și cardiac.
În trecut, bunicile noastre preparau acest remediu natural pentru eficiența sa în tratarea bolilor. Cei care au încercat deja acest remediu confirmă faptul că bunicile noastre au avut dreptate și că această licoare are o mare putere de vindecare.
Ingrediente:
½ kg de ceapă roșie
2 pahare de sirop de arțar pur sau ½ kg de zahăr brun
2 lămâi de mărime medie
6 pahare sau 1,5 l de apă
7 linguri de miere.
Mod de preparare:Puneți siropul de arțar într-o tigaie mare preîncălzită la foc mediu (dacă folosiți zahăr brun atunci luați o tigaie mare și preîncălziți-o la foc mediu înainte de a pune zahărul; amestecați în mod constant până va ajunge la o culoare frumoasă aurie). După aceasta adăugați ceapa tăiată anterior și lăsați la foc pentru câteva minute, după care adaugați apă.Fierbeți amestecul la foc mediu până când apa va scădea cu o treime. Lăsați să se răcească pentru câteva minute. Între timp stoarceți lămâile, iar sucul păstrați-l deoparte. Adăugați mierea și sucul de lămâie după care amestecați bine. Lăsați mixtura peste noapte, iar dimineața turnați și păstrați produsul obținut într-o sticlă.Modul de administrare a remediului:Adulții consumă câte o lingură înainte de fiecare masă. După ce conținutul din sticlă se epuizează, preparați din nou această mixtură. Repetați tratamentul până când starea plămânilor se va îmbunătăți. Copiilor le este indicat să ia câte o linguriță din acest remediu înainte de fiecare masă.
Daca ingredientele prezentate mai sus vi se par greu de procurat, iată o altă rețetă, tot cu ceapa, de aceasta data galbena, care este un remediu la fel de bun pentru
Ingrediente:
5 cepe galbene normale
3 linguri de miere de albine poliflora
500 ml apa (2 cani de apa)
Mod de preparare:
Ceapa cu tot cu coaja se spala si se zdrobeste sau se taie in patru. Intr-o craticioara cu capac se pune ceapa in apa la fiert. Se fierbe 30 de minute la foc mic, pana cand apa scade aproape la jumatate. Siropul de ceapa preparat cu tot cu coaja, are o culoare galbui inchis spre rosu si are mult mai multe proprietati decat siropul de ceapa preparat fara coaja, sau ceai de ceapa.
Se strecoară siropul intr-o cana (ar trebui sa iasa o cana de sirop) si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit (sau caldut) se amesteca cu mierea de albine si se consuma (adultii) 3-4 linguri pe zi, (copiii) 3 lingurițe pe zi. Siropul de ceapa ca si ceaiul de ceapa (mult mai bun este siropul) calmează mâncărimea si usturimea din gat. Calmează tusea si este un foarte bun expectorant. Întărește organismul datorita mierii de albine. Se recomanda in gripa si raceli, in tusea seaca sau productiva. Sirop de ceapa si miere de albine, este un sirop de tuse natural!
Un alt remediu pentru tuse puteți găsi si aici.
Surse: perfect-ask.com; preparatedevis.ro