marți, aprilie 16, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Vrei să-ți scazi colesterolul rău? Iată ce trebuie să mănânci zilnic, timp de 8 săptămâni

Colesterolul rau este o problema a multora dintre noi. Insa un studiu recent arata ca, daca mancam doua mere zilnic, timp de doar 8 saptamani, valoarea acestuia va scadea cu circa 4%.

Un mar pe zi e ideal, dar doua pot micsora chiar riscul bolilor cardiovasculare, arata cercetarea realizata pe 40 de subiecti care aveau o valoare crescuta a colesterolului „rau”.

Doua mere mari, o gustare de altfel si foarte ieftina, contin un sfert din cantitatea de fibre recomandate zilnic, arata Daily Mail. In plus, e vorba despre un tip de fibre care sunt benefice florei intestinale, cu efect direct asupra colesterolului.

Studiul a mai aratat ca doua mere pe zi relaxeaza si vasele de sange, efect ce poate fi obtinut si prin consumul de vin rosu si ceai, cele doua bauturi continand polifenoli.

In urma cercetarii realizate la Universitatea Reading, pe subiecti cu varste cuprinse intre 20 – 69 de ani, s-a mai observat ca doua mere pe zi nu afecteaza decat colesterolul „rau”, nu si pe cel „bun”.

Efectele care apar dupa consumul merelor verzi (varietatea folosita in studiu) sunt mai vizibile mai cu seama in cazul femeilor, se arata in raportul publicat de American Journal of Clinical Nutrition.

sursa ziare.com

Foarte interesant și..  Mămăligă cu lapte, ajută și ficatul, scade și colesterolul. Da, e Mâncarea Săracului, dar ajută enorm organismul uman

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.