duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Vrem banii inapoi! Curtea de Conturi confirmă jaful de la facturile de gaz și curent la nivel național

Nu mai este nici un secret: românii plătesc facturi umflate la utilităţi! O dovedesc acum şi instituţii oficiale ale statului.

Românii au plătit facturi umflate la gaze în ultimii 10 ani. Asta arată un raport al Curţii de Conturi care dezvăluie faptul că nu au fost respectate contractele de privatizare pentru Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud.

Potrivit acestora, tariful de distribuţie ar fi trebuit redus, astfel încât consumatorul să plătească facturi mai scăzute.

Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud au fost cumpărate în anul 2004 de către E.ON şi GDF Suez. Potrivit contractului de privatizare, în perioada 2005 – 2008, trebuia să se aplice o reducere de 15% a tarifului de distribuţie a gazelor naturale care s-ar fi văzut în factura plătită de consumator.

Instituţia de control a precizat că Ministerul Energiei nu a urmărit aplicarea prevederilor care prevăd ieftinirea gazelor. Mai exact, nu s-a aplicat o clauză care cerea “aplicarea, pentru prima perioadă de reglementare, a unei reduceri de 15% asupra tarifului de distribuţie a gazelor naturale stabilit de Autoritatea de Reglementare (abatere identificată în cazul Contractului nr. 6/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Sud SA Bucureşti şi a Contractului nr. 7/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Nord SA Târgu-Mureş)”, potrivit raportului pe anul 2014 al Curţii de Conturi a României.

Investiţiile în reţele şi staţii efectuate în aceeaşi perioadă urmau să aducă o serie de beneficii, precum consum mai scăzut sau pierderi mai mici. Toate aceste beneficii trebuiau să fie transmise integral în facturile consumatorilor printr-o reducere suplimentară de tarif. Curtea de Conturi acuză că nu a fost realizată „cedarea, în întregime, consumatorilor de la începutul celei de a doua perioade de reglementare a creşterii eficienţei economice realizate de Societate în activitatea reglementată de distribuţie a gazelor naturale în prima perioadă de reglementare, care depăşeşte obiectivele de eficienţă stabilite în acest sens de Autoritatea de Reglementare”, potrivit raportului pe anul 2014.

Foarte interesant și..  Părăsim țara cu atâta ușurință, ne ducem să le adunăm căpșunile, să le spălăm picioarele, să ne umilim

Acum instituţia de control a pus în vedere Ministerului Energiei rezolvarea situaţiei.

A fost initiata şi o petiție care circulă online și care a fost, potrivit inițiatorilor, semnată de zeci de mii de români, până în prezent. Textul petiției este următorul :

,,VREM BANII INAPOI! Facturile la utilităţi, jaful care a îngenuncheat românii.

Rapoarte ale Curţii de Conturi au scos la iveală faptul că în ultimii 10 ani, gazul ne-a ars urât de tot la buzunare.

De asemenea, facturile la curent sau la apă au fost plătite uneori şi de 17 ori mai mult decât făceau.

Jaful cumplit la care cetăţenii pe care companiile de utilităţi l-au facut sub ochii unui stat nepăsător şi corupt trebuie sa inceteze. VREM BANII noştri ÎNAPOI! Vrem să fim răzbunaţi pentru umilinţa la care am fost supuşi lună de lună, când v-aţi îmbogăţit pe spatele românilor care s-au împrumutat să vă plătească vouă facturile nesimţite”.

Sursa: jurnalmm.ro

Articole asemănătoare

25 COMENTARII

 1. Si eu imi vreau banii inapoi.Am 12 copii si mi se pare nedrept din partea unor astfel de institutii sa se preteze la asa ceva.Rusine lor sa nu mai spuna nimanui ca sunt romani.

 2. Traim im tara mafiotilor asa ca cetatenii ii platesc pe hoti. Nu exista si nu va exista niciodata in Romanica dreptate si cinste. Asta este natia, de hoti si prosti !

 3. dar jaful din toate lucrările de construcții/reparații plătite de stat sau aparatele cumpărate în spitale și care nu funcționează când le veți investiga ? Acolo să vezi cum se fură milioane

 4. Dorim informatii mai concrete despre cum putem recupera acesti bani personal sunt patita la apa la dat indexul la final de luna aveam consum 0 pe factura de plata erau 4 mc,ce rezolvare putem gasi noi oamenii de rand….

 5. Energie Electrica si Gaz mai IEFTIN pentru Casa si Afacerea ta. ECONOMISESTE 15% la costul facturilor. Nu va mai lasati pacaliti de vechiul Furnizor printre putini Romani stiu ca de acum au libertate sa isi aleaga furnizorul de energie si gaz fara sa fie obligati sa mai stea cu vechiul furnizor. Restart Energy este o companie determinata sa aduca o schimbare substantiala in furnizarea de energie electrica si gaze naturale. Schimbarea furnizorul nu necesita schimbarea instalatiei contorului etc. Schimbarea furnizorului se face simpla.
  1 cere oferta de la agentul nostru
  2 daca esti multumit de aceasta trebuie sa oferi datele Dumneavoastra urmand ca acesta se creeze un contract care va fi semnat pe ambele parti
  Cu respect Agent de Vanzari
  Voicu Valentin: 0746540299

 6. Guvernantii au vandut tara si resursele ei, noi platim facturi umflate strainilor care au pus mana pe resursele tarii. Daca nu luam atitudine vor vinde tot chiar si pe noi. Vom ajunge sa fim straini in propria tara!!!!!!!!!!!!!!

 7. da daca este posibil vreau banii inapoi eu sint pensionara cu 770lei si am platit de m.a uscat la curent si mai este o problema sotul a lucrat la Transelectrica si le dadea o cota de kw gratuiti pe an cind am facut actele dupa decesul lui au spus ca nu are 20ani lucrati acolo ca are numai 16ani dar el a venit aici prin transfer din alta parte si nu au vrut sa.mi dea ca urmas facind toate actele nici un kw gratuit pe an,ne au furat de ne.a rupt acum ca sint singura si cu astfel de pensie cu care nu ma descurc sa.mi dea dreptul de bani,eu am mai scris o data si daca este nevoie scriu de o mie de ori numai sa nu fie inzadar ca asa fac cei de la putere numai ptr.ei noi nu mai contam,rusine

  • Hoție peste tot!
   Eu, AM LUCRAT IN TERMOCENTRALA TURCENI 30 ANI CONTRIBUIND LA CONSTRUCȚIA EI DIN POSTUL DE ȘEF INVESTIȚII DIN 1979 PINA LA TERMINAREA 80%A BLOC 8 CU 2 CAZANE DE 5 10 T/H, PE CARE LA CASAT DUPĂ CE S AU FĂCUT INVESTIȚII CONEXE DE APROAPE CIT A COSTAT BLOC 8 ȘI ANUNE:
   DEPOZIT NR 3 CĂRBUNE CU ANTESTATIE CFR, CINTAR BASCULA, TUNEL DEZGHEȚ TOATE CASATE LA ORDIN DE PARTID ILIESCIAN.
   ÎN 2009,DUPA 30 ANI IN ENERGIE CU CONDUCERE PDL, BĂSESCU, SE FAC DISPONIBILIZĂRI DE ȘEFII PDL COBCUBINI CU PSD IȘTI LUI PONTA, CARE SUG SEVA A TOT CE E DE SUBT, ȘI EU DIN POSTURA DE FOST ȘEF AL CORPULUI DE CONTROL CFI AL TERMO TURCENI DEVIN INCOMOD PENTRU ACEȘTI POLITICIENI CU REPREZENTANȚII LOR GRAURE LAURENȚIU CE DECID DISPONIBILIZAREA MEA PE CRITERIU CĂ AM CONDIȚII DE PENSIE ANTICIPATA, ȘI AI ÎNCURC PE MAFIOȚI.
   PRIN ASTA ACȚIUNE AM PIERDUT LA PENSIE DAR ȘI ALTE DREPTURI COTA ENERGIE ELECTRICA ANUALA DE CIRCA 2000 KW ANUAL ȘI COTA CĂRBUNE.
   ACUM CU RECALCULAREA NU AM SANSA DE REABILITARE CA NIMENI NU SPUNE CE ACTE TREBUIE SAU DR LE POȚI OBȚINE PENTRU A ARATA CONDIȚII GRELE PERICULOASE, DE MUNCA, SAU SPORURI DR VECHIME, FIDELITATE SAU ALTE SUME De BANI CARE NU AU FOST LUAȚI ÎN CONSIDERARE LA PENSIE.
   ASTFEL CĂ AM O PENSIE LA NIVEL DE MUNCUTOR DE NUMAI 2800 LEI LA O VECHIME TOTALA DE 39 ANI, ȘI 5 ANI DE FACULTATE.
   TOȚI ANII LUCRAȚI IN RAMURI CA AGRICULTURA 3 ANI, 4 ANI ADMINISTRAȚIA LOCALA DOLJ FOST IJGCL-INVESTITII.
   NEDREPTĂȚI PESTE TOT.

  • Și cum am putea să ne luăm banii înapoi ??Eu am avut facturi la curent și la jumătate din salariul ce-l luăm.Nu mi se părea normal dar nu aveam ce face.Ma imprumutam și plăteam de multe ori.Ce este de făcut??Facem proces în comun și se pune un singur avocat???

 8. Guvernantii ar face bine sa le dea romanilor si banii furati de FNI,nu stiu de ce toata lumea tace -ma refer la autoritatile competente,RUSINE! Si asa au ramas cam putini pagubitii FNI.Sper ca guvernul Grindeanu sa citeasca acest mesaj…si mai ales sa faca dreptate pina la capat!

 9. Rominia tara jafuluimi e scirba sa aud tw fura cu acte in regula.o factura platita de 2 ori sau uflata mergi la ei le arati si tot degeaba e ca si cum vb sungur. Stat fara stapin.

  • ….la final ai gresit…”stat fără stăpân”
   ….România ARE stăpân(i), doar că-s ”cei de-afară”…prin multinaționalele care ne jefuiesc prin orice metodă…Băncile (credite-dobânzi), apa, gaz, energie electrica, aur -metal, ”verde”, ”negru”(carbune) și petrol. Toate aceste bogății și resurse românești sunt acaparate de străini prin multinaționale și cu ajutor de la cozile de topor românești-politice și din servicii !
   ….deci ”vrem o țară ca afară” nu este decât o lozincă grețoasă și răsuflată servită prostimii credule !

 10. Să luam bani noştri anapoi fiintaca asta a facut ei cu noi nea luat bani nostri şi nu vor veni ei la noi sa ne dea ei bani au stiut sa ne fure si noi trebuie sa nu ne lasam calcati de hoti astea cu acte an regula
  VREM BANI ANAPOI

 11. statul roman prin institutiile lui de supraveghele si …bla-bla-bla trebuie sa recupereze banii furati si cu dobanda aferenta pt ai inapoia cetatenilor romani jegmaniti. Guvernatii traiesc pe salarii uriase pt a proteja acest popor de oameni prea blanzi pt asemenea hoti ! Guvernatii oricum castiga f bine, noi oricum pierdem de fraieri ca-i acceptam asa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.