Cele cinci otrăvuri albe, consumate zilnic, pot fi foarte periculoase pentru sănătate. Un organism sănătos este indicat să le evite. Otrăvurile respective sunt: laptele pasteurizat, făina albă, orezul, zahărul și sarea rafinate.
Laptele de vacă pasteurizat prelungește perioada de valabilitate a laptelui, dar costă mai mult. Prin procesul de „pasteurizare” se elimină vitaminele A, C, B6, și B12. În plus, acest procedeu permite transferul de hormoni și antibiotice în lapte.
Prin pasteurizare sunt distruse bacteriile benefice prezente în laptele crud (Lactobacillus acidophilus). Se elimină cca. 20% din iodul existent în mod natural în laptele crud, fapt care poate genera constipația.
Orezul rafinat este lipsit de stratul exterior și de germenii boabelor. Rămâne doar endosperma, care conține amidon. Orezul alb (rafinat) poate creste nivelul glicemiei serice, cu risc important pentru diabetul zaharat.
Făina albă rafinată este alcătuită în principal din amidon. Are foarte puține substanțe nutritive. Prin prelucrare, făina albă este contaminată cu alloxan, o substanță utilizată pentru a induce în mod deliberat boli diabetice la populațiile de șoareci de laborator.
Zaharul rafinat se obține din surse vegetale precum trestia de zahăr sau sfecla de zahăr, dar din sucul colectat se elimină prin rafinare absolut toate proteinele care formează fibre și 90% din nutrienții sănătoși.
Pentru a îndepărta lichidul din siropul de zahar se adaugă lapte de var, care generează o reacție alcalină ce elimina majoritatea vitaminelor. Apoi se adaugă dioxid de carbon pentru accelerarea etapei de prelucrare cu var, după care lichidul dulce trece prin tuburi care elimina impuritățile. Mai urmează un tratament, cu sulfat de calciu, după care zaharul este albit cu acid sulfuric! Iată de ce nu putem considera zahărul alb un aliment! Nu are proteine, vitamine, minerale, nu are enzime, nici microelemente, nici fibre, nici grăsimi. Furnizează energie si atât.
Sarea rafinată este clorura de sodiu. Acest tip de sare poate creste riscul de boli cardiovasculare. Sarea de masă are iod, necesar pentru o bună funcționare a organismului, dar cele mai multe alimente procesate bogate în sare nu conțin si această substanță ci fluor, un aditiv folosit în procesul de rafinare, care poate face ravagii în organism atunci când este consumat în exces. Consumul acestui tip de sare te predispune la probleme de hipertensiune arterială.
Deci, ar fi bine să evitați aceste otrăvuri albe.
Sursa: secretele.com
Zahar albit cu acid sulfuric…e prea gogonata.Da’ prostimea crede.