duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Primarul care a renunțat la Ziua Comunei pentru a le face asfalt oamenilor

Primarul unei comune din județul Buzău a anulat petrecerea câmpenească pentru a avea bani de asfaltare! Oamenii care așteptau petrecerea de ziua comunei l-au înțeles, totuși, pe edilul dornic să aducă asfaltul în comună, în detrimentul lăutarilor!

În timp ce majoritatea primarilor alocă bani serioși serbărilor câmpenești, primarul din comuna buzoiană Mărăcineni și-a asumat riscul de a anula manifestările artistice anuale pentru a…asfalta întreaga comună.

Potrivita ebuzau.ro Constantin Dumitru a preluat Primăria Mărăcineni în anul 2008. A fost și momentul în care și-a asumat o decizie riscantă, dar înțeleaptă: aceea de a-i lăsa pe oameni fără „Ziua Comunei”, iar cu banii folosiți să asfalteze toate străzile din comună.

Edilul și-a propus ca, în fiecare an, cu banii rămași de la tradiționala serbare câmpenească să asfalteze câteva străzi. Din 2008 până acum, numai din fonduri proprii, edilul și echipa sau au reușit să modernizeze 80% din străzile comunei.

Asfaltarea ar fi fost completă dacă ritmul extinderii imobiliare a comunei nu ar fi fost atât de rapid. În fiecare an apar case noi și comuna se extinde, fiind nevoie de amenajarea unor noi străzi, care vor fi asfaltate în curând.

Primarul admite că nu a fost o decizie ușoară, dar nici foarte grea, deoarece rezultatele palpabile apărute încă din primul an i-au mulțumit mai mult pe localnici decât serbările cu mici și bere.

Despre noi!

Despre noi toți, despre viitorul comunei Mărăcineni!

Publicată de Primăria Comunei Mărăcineni pe Luni, 17 februarie 2020

Foarte interesant și..  Călinescu o spune pe "șleau": "Omenirea trebuie disciplinată, trebuie ținută în botniță şi în mănuși... Or să urmeze vremuri apocaliptice "

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.