vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Mioara Roman trăiește drama vieții sale. Ajunsa la 79 de ani, a pierdut viață luxoasă din Primăverii, locuind acum pe Șoseaua Chitilei

Mioara Roman a implinit vârsta de 79 de ani pe 19 aprilie, iar recent jurnalistii de la Click au întâlnit-o la ziua fiicei sale, Oana. Fosta sotie a lui Petre Roman a povestit lucruri tulburătoare din intimitatea ei.

Mioara trăieşte o adevărată dramă. S-a dus vremea când stătea relaxată în locuinţe de lux, în cartierul miliardarilor, Primăverii. Acum, Mioara Roman a ajuns să locuiască într-un bloc modest, situat pe Şoseaua Chitilia. Asta după ce a fost practic aruncată în stradă. Fiica ei, Oana, a fost cea care i-a găsit în ultimul moment un acoperiş decent desupra capului. „Nu e în regulă ce s-a întâmplat. Eu am avut casa mea personală pe Calea Victoriei când a ajuns domnul Petre Roman la baricadă şi am moştenit de la mama una, în 2000. Şi nu mai am nimic. Din cauza unui tovarăş care s-a răzbunat pe noi. Mi-a pus sechestru pe tot. Casa moştenită am împărţit-o cu fratele meu şi cu sora mea. Începusem şi noi să facem după Revoluţie, la Sinaia, trei ziduri. Am sechestru pe tot”, ni s-a confesat Mioara Roman cu lacrimi în ochi. Mioara Roman a avut două case, una situată în cartierul Primăverii şi alta, moştenire de familie, la Sinaia. Amândouă însă au fost trecute sub sechestru din cauza datoriilor uriaşe acumulate.

Mioara și Petre Roman au divorțat în 2007

Familia Roman s-a mutat în vila din Primăverii – iniţial, proprietate a ICRAL – în 1990, atunci când Petre Roman a devenit premier. În 1996, clădirea a intrat în patrimoniul RA-APPS, în urma unei Hotărâri de Guvern. Vestita profesoara de limba arabă a dorit să rămână şi după divorţ în acel imobil. Cheltuielile casei au depăşit-o însă, aşa că Mioara Roman a trebuit să se mute.În 2015, după şase ani de procese, Mioara Roman s-a mutat din vila de protocol a RA-APPS din cartierul Primăverii, într-un apartament situat într-o zonă bună a Capitalei. Noua locuinţă aparţinea tot RA-APPS-ului. În 2017, chiar înainte de Crăciun, Mioara Roman a primit însă o altă lovitură: a fost executată silit pentru datorii la compania de distribuţie de gaze. În 2011, RA-APPS a pus sechestru şi pe casa din Sinaia a Mioarei Roman. Mioara şi-a vândut vila fratelui său, cu două săptămâni înainte ca Tribunalul Bucureşti să pună sechestru asigurător pe imobil.

„Noi am făcut Revoluţia. Nu s-a ajuns unde trebuia!”

Revoluţia din 1989 a schimbat total viaţa familiei Roman. Din păcate, schimbarea nu a fost una în bine. „Regret ce ni s-a întâmplat după Revoluție. Viaţa noastră s-a schimbat, dar în rău. Eu cred că familia Roman şi-a asumat. Nu ne ferim să spunem, dar noi am făcut Revoluţia. Îmi pare rău că, din păcate, nu s-a ajuns unde trebuia. Asta e viaţa” , ne-a mai spus fosta soție a lui Petre Roman.

Foarte interesant și..  Au cumpărat două vagoane de călători. Ce-au reușit să facă din ele în casă, întrece orice așteptări!

După 53 de ani de muncă, vestita profesoară de limbă arabă, a ajuns să trăiască dintr-o pensie de 2000 de lei, care de abia îi ajunge pentru plata chiriei. La începutul acestui an, Mioara Roman a renunţat să mai predea la catedră, din cauza vârstei înaintate.

„Eu am fost ceea ce se numeşte o femie de carieră. Am făcut şi copii mai târzior. Pe Oana am facut-o la 36 de ani. Noi am prins anii ’60, nişte ani buni. Adică flower-power şi tot ce vrei. Umblam în blugi la facultate. Sunt trecută prin prea multe ca să mă mai gândesc că am sau nu am atâţia ani. Nu-mi doresc decât să fiu sănătoasă şi întreagă, totuși, peste un an fac 80. N-am eu probleme cu vârsta, nu am avut niciodată. Vârsta câteodată e pretext şi câteodată este avantaj”, a adăugat Mioara Roman.
Elena Ceauşescu a vrut să fiu translatorul ei

Mioara Roman nu a fost doar profesoară de limba arabă. A lucrat şi la Radio Bucureşti Internaţional, timp de 17 ani, între 1964 şi 1981, ca şefă a secţiei arabă. „Îmi amintesc de interviurile mele cu preşedintele egiptean Hosni Mubarak, sau cu fostul rege Hussein al Iordaniei. S-a ales praful de ele. Un fost coleg de la radio a şters toată arhiva cu interviurile luate de mine. Eram foarte apreciată pe atunci. Elena Ceauşescu a vrut să fiu translatorul ei, dar mi s-a părut ceva banal atunci. Am refuzat”, şi-a mai amintit Mioara Roman.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. ati profitat de bunurile tarii fara sa semnalati nimic si acum soarta va „rasplateste” asa cum meritati. sunt mi de romani care o duc mult mai rau decat dvs., ar trebui sa va fie rusine. personal mie sila sa tot citesc despre dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.