Acasă Diverse O fetiţă de 6 ani şi-a reîntâlnit soţul dintr-o viața anterioară. Fenomen...

O fetiţă de 6 ani şi-a reîntâlnit soţul dintr-o viața anterioară. Fenomen real și chiar verificabil de posibilă reîncarnare

2

De-a lungul timpului, au fost aduse destule dovezi palpabile în sprijinul ideii că reîncarnarea reprezintă un fenomen real şi chiar verificabil. Între cele mai interesate, este povestea lui Shanti Devi, din India.

Shanti Devi s-a născut în Delhi în 1926, iar la vârsta de patru ani şi-a uimit părinţii susţinând că adevărata ei casă era la circa 145 km distanţă, în locul unde trăia soţul ei. După vârsta de şase ani, fetiţa susţinea acelaşi lucru, iar unul dintre învăţători, convins de detaliile oferite, a pornit în căutarea soţului. L-a descoperit, iar poveştile micuţei Shanti Devi se potriveau cu istoria familiei în discuţie. Soţia bărbatului murise în urmă cu nouă ani, după o naştere. Şi bărbatul a fost convins că fetiţa e reîncarnarea soţiei moarte, aşa că nu a trecut prea mult până când povestea a ajuns la urechile lui Mahatma Gandhi. S-a ordonat constituirea unei comisii, care a dat verdictul în 1936: era caz de reîncarnare. O altă comisie a susţinut acest lucru, iar o a treia – l-a negat. Shanti Devi şi-a spus din nou povestea la sfârşitul anilor ’50 şi în 1986.

Părinţii  au crezut că fiica lor este bolnavă psihic şi au făcut totul pentru a o descuraja să mai spună astfel de ciudăţenii. Însă Shanti a continuat să vorbească despre cealaltă familie a ei şi a oferit o adresă exactă şi mai multe detalii despre casa ei anterioara, soţul şi familia sa.

În cele din urmă, un profesor de la liceul Ramjas Daryaganj din Delhi, i-a spus lui Shanti că, dacă îi va spune numele soţului ei, o va duce la Mathura. Convinsă, a şoptit numele bărbatului la urechea acestuia – „Kedarnath Chaube”. Profesorul i-a spus că va aranja excursia la Mathura după ce va face nişte investigaţii. I-a scris o scrisoare lui Kedarnath Chaube, explicând în detaliu afirmaţiile lui Shanti şi l-a invitat într-o vizită la Delhi.

În mod uimitor, profesorul a primit un răspuns rapid de la Kedarnath, în care recunoştea că tânăra lui soţie, Lugdi, murise de curând. Şi mai uimitor era faptul că toate detaliile descrise de Shanti, detalii despre vechea sa casă şi membrii familiei anterioare, erau toate adevărate.

Povestea lui Shanti s-a răspândit în întreaga Indie prin intermediul mass-mediei. Mai mult, când  Mahatma Gandhi a auzit despre ea, a vorbit personal cu Shanti şi i-a cerut apoi să stea în ashramul său. Gandhi a format un comitet pentru a investiga şi raporta în legătură cu declaraţiile fetiţei. La scurt timp, un comitet format din 15 persoane, incluzând politicieni, lideri naţionali şi oameni de presă, a încercat să îi convingă pe părinţii lui Shanti să o lase să meargă la Mathura.

Foarte interesant și..  În secolele trecute, trei imperii au vrut să dea numele Dacia țărilor românești unite. Aţi fi de acord, astăzi, cu această schimbare a numelui?

La sosirea în Mathura, Shanti, făra niciun ajutor, i-a condus rapid către fosta sa casă. A descris corect cum arăta cu ani în urmă – înainte de a fi renovată.

Ca test, Kanjimal i l-a prezentat lui Shanti pe Kedarnath, ca fiind fratele său mai mare. Shanti a roşit şi s-a intors într-o parte. Cineva a întrebat de ce se înroşeşte în faţa fratelui mai mare al soţului său. Shanti a spus: „Nu, acesta nu este fratele soţului meu, este chiar soţul meu”. Apoi i s-a adresat mamei sale: „Nu ţi-am spus că e frumos şi că are un neg pe obrazul stâng, lângă ureche?”

Apoi a rugat-o pe mama sa să pregătească de mâncare pentru musafiri. Atunci când mama a întrebat ce să facă de mâncare, ea i-a răspuns că i-ar plăcea cartofi umpluţi paranthas şi dovleac cu curry. Kedarnath a rămas mut pentru că acestea erau felurile lui favorite de mâncare. A întrebat dacă îi poate spune ceva „neobişnuit” pentru a-l ajuta să accepte ca ea este chiar fosta lui soţie. Shanti a răspuns: „Da, exista în curtea casei noastre o fântână unde obişnuiam să fac baie”.

A putut relata informaţii intime cum ar fi aventurile extraconjugale ale membrilor familiei pe care nimeni altcineva din afara familiei nu le-ar fi putut şti. Însă nici asta nu a fost de ajuns pentru a-l convinge pe Kedarnath. Acesta avea nevoie de ceva pe care numai soţia sa moartă l-ar fi putut cunoaşte.

Se pare ca Lugdi suferea de o artrită dureroasă care îi îngreuna mişcările. Aceasta era o problemă atunci când cei soţi încercau să facă dragoste. Însă Lugdi a descoperit un mod de a se mişca astfel încât să poată să aibă relaţii intime cu soţul său. Această chestiune era extrem de privată, însă Shanti a putut să o descrie în cele mai mici detalii. Aceasta l-a convins!

Dr. Ian Stevenson, un specialist în problematica reîncarnării, a spus: „Am intervievat-o şi eu pe Shanti Devi, pe tatăl său şi pe alţi martori, inclusiv pe Kedarnath, presupusul soţ din viaţa ei anterioară. Cercetările mele indică faptul că a făcut cel puţin 24 de declaraţii în care amintirile ei verifică exact întâmplările.”

Sigur, doctrina reîncarnării nu este acceptată de Creştinism, dar ea este o concepţie centrală pentru majoritatea religiilor indiene tradiţionale, cum sunt Hinduismul şi Jainismul. În prezent, se pare că un sfert din populaţia Statelor Unite ale Americii crede în reîncarnare.

Sursa: noulpamant.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentDistrugem lumea căutând bucurie. Avem doar ecrane în fața noastră, astfel încât nu vedem încotro ne îndreptăm
Articolul următorFurtuni violente, vremea rea va face din nou ravagii. Prognoza meteo pe 2 saptamani