Acasă Curiozități In plină secetă, un bărbat din Buzău a decis să-și îmbrace știuleții...

In plină secetă, un bărbat din Buzău a decis să-și îmbrace știuleții de porumb cu șosete

1

In această perioadă de secetă extremă, in Bărăganul buzoiana ciorile si graurii au început sa invadeze lanurile de porumb și floarea soarelui in căutarea hranei.

Cârduri întregi de astfel de păsări se năpustesc asupra acestor culturi, lăsând in urmă pagube greu de descris in cuvinte.

Sătul sa-si vadă zilnic cultura de porumb distrusa de ciori si de grauri, un bărbat din comuna buzoiană Smeeni a apelet la o metodă pe cât de hilară, pe atât de ingenioasă. Interesant este că soluția sa chiar dă roade. A scăpat de ciorile și de graurii care îi ataca zilnic cultura de porumb.

In ce constă metoda? Si-a luat toate șosetele din casă și a îmbrăcat mare parte din știuleții de porumb cu aceasta, astfel încât acum, pasările nu mai pot ajunge la fragede de porumb si sa le găurească cu ciocul.

Bărbatul susține ca in curtea sa a cultivat in sistem bio (fără substanțe chimice)  300 de plante de porumb pentru floricele (popcorn) și observase că, in ultimele săptămâni cultura sa este atacată sistematic de aceste înaripate.

Desigur, el susține că metoda acesta inedită poate fi aplicată pe o suprafață mică de porumb, asta doar in cazul in care cineva ar dispune de sute de mii de șosete pentru a-și îmbracă în camp, pe hectare întregi, știuleții cu șosete.

In clipul video de mai jos puteți vedea cum a reușit el sa-si salveze porumbul de pasările cerului.

Foarte interesant și..  Metoda prin care scapi de mirosul de pește din casă în timp ce-l prepari

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentCEL MAI BĂTRÂN ROMÂN DIN ISTORIE. A TRĂIT 148 DE ANI, DEVENIND O ADEVĂRATĂ FORȚĂ A NATURII. ERA FERIT DE BOLI ȘI PROBLEME MEDICALE
Articolul următorNu e bine deloc! Gheața de la Polul Nord ar putea ajunge în Europa. Fenomenele extreme cu care omenirea se va confrunta