miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Așa se va transforma omul 🤔 anului 2100. Va avea cocoaşă, pleoape duble şi creier mai mic

Rezultatele unor analize privind efectele pe care tehnologia le are asupra omului sugerează că ne vom schimba dramatic în viitorul apropiat.

Oamenii de ştiință au creat un model 3D al unui om din viitor, iar imaginea nu este deloc una plăcută. După cum ne arată modelul Mindy, oamenii din 2100 vor fi cocoșați din cauza faptului că îşi petrec majoritatea timpului aplecați deasupra laptopurilor și smartphone-urilor.

De asemenea, Mindy are mușchii gâtului mai bine dezvoltați (pentru a compensa posturii cocoșate), un craniu mai gros menit să o protejeze de radiații (de la telefon?!) și un creier mai mic ce apare din cauza stilului sedentar.

Dacă asta nu este îndeajuns, oamenii din 2100 ar putea avea mâinile încleștate din cauza telefoanelor, dar și un set dublu de pleoape ca să ne protejeze de lumină.

„Orele petrecute uitându-ne în jos la telefon au un efect negativ asupra spinării. În consecință, mușchii gâtului trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a sprijini capul”, este de părere Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics.

Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo spune că „oamenii ar putea avea o pleoapă interioară pentru a preveni expunerera la lumina excesivă sau ochiul ar putea bloca lumina albastră dar nu și celălalte lungimi de undă de culoare precum verde, galben sau roșu”.

Un alt medic, Nikola Djordjevic de la Med Alert Help, crede că felul în care ținem telefoanele poate provoca dureri în anumite puncte și astfel apare ceea ce el numește „gheara de texting” (text claw), ce se manifestă din cauza presiunii sau întinderii nervului ulnar ce trece printr-un canal bine delimitat apoi printr-un mușchi. Cauza ar fi faptul că ținem cotul pentru foarte mult timp la 90 de grade.

Foarte interesant și..  Cum sunt transformați copiii de astăzi în roboții de mâine

Sursa: playtech.ro

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. Previziunile sunt destul de alarmante insa daca mai facem si cateva exercitii fizice e posibil ca organismul sa nu se transforme chiar atat de mult. Organismul nostru este unul gandit pentru activitate fizica nu pentru sedentarism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.